Vitesse in problemen door Marco Borsato

Icoon SportEr worden voorlopig geen interlands meer gepland in het Gelredome. Ook zal het stadion de mede-organisatie van het EK onder 21, dat volgend jaar in Nederland plaatsvindt, worden ontnomen. Dat heeft de KNVB besloten. Reden hiervoor zijn de tien concerten die zanger Marco Borsato in oktober en november van dit jaar gaat geven in het stadion van Vitesse. Deze verstoren het competitieschema van de KNVB. "Ik kan anders simpelweg geen competitieschema samenstellen" aldus manager competitiezaken Bert van Oostveen van de KNVB.

De KNVB eist dat de club uit Arnhem gedurende de concert-weken gewoon zijn thuiswedstrijden kan spelen: "Door die concerten zijn vier opeenvolgende weekeinden geblokkeerd. We hebben het Gelredome daarop een compromis voorgesteld, waarin we uitgaan van drie concertweekeinden en één midweekse speelronde. Maar daar wil de stadion-directie niet aan. Dan houdt het op."

Locatie
Vitesse is hierdoor in een lastige situatie geplaatst. Het moet tijdens de concerten minimaal één duel in eigen stadion spelen. Algemeen directeur Paul van der Kraan: "Noodgedwongen kijken we nu naar de mogelijkheid om eenmalig in een ander onderkomen te gaan spelen. We zullen rekening moeten houden met onze supporters." Als Vitesse geen andere locatie kan vinden, zullen er meer sancties volgen. Welke dat zijn wil de KNVB niet zeggen, maar volgens Vitesse kan de club uit de competitie worden gezet.