13-jarig meisje drie keer verkracht

Icoon MisdaadVandaag stonden voor de rechtbank van Antwerpen drie verdachten van zedendelicten terecht. Ze worden ervan beschuldigd, zonder het van elkaar te weten, hetzelfde 13-jarige zwakbegaafde meisje te hebben verkracht. Het OM eiste twee keer vijf jaar cel en één keer vier jaar cel.

De ouders van het meisje deden 29 november 2005 aangifte van verkrachting. Haar oom, die sinds oktober 2004 bij de familie in huis woonde, zou het meisje meerdere keren hebben betast en verkracht.

De oom was niet blij toen het meisje een boekje over hem open deed. Op 9 december werd hij opgepakt nadat hij gewapend naar het verblijf van het meisje was gegaan en een begeleider had verwond. Hij ontkent het meisje verkracht te hebben.

De twee andere verdachten leerden het meisje kennen nadat ze uit het dagcentrum gevlucht was. Een van de mannen verkrachtte het meisje in zijn appartement en de ander in een hotelkamer. Beide zeggen ze niet geweten te hebben dat het slachtoffer nog maar 13 was. Er is ook nog een schadevergoeding van 60.000 euro geëist

Met dank aan Jump voor de submit.