Telegraafbezorger steelt AD uit brievenbus

Icoon BinnenlandsEen bezorger van de Telegraaf is er afgelopen donderdag op betrapt het Algemeen Dagblad uit de brievenbus van een lezer te stelen. Een AD-abonnee legde de diefstal vast op de gevoelige plaat met behulp van een nachtcamera.

"Ik had al een vermoeden, want ik had al eerder gemerkt dat er nog een bezorger via mijn tuin naar de straat liep. Deze week was het echt te gek, ik kreeg drie dagen achter elkaar mijn krant niet. Daarom ben ik 's morgens gaan posten. En ik had expres de krant van de vorige dag in onze bus gestopt, voor het geval De Telegraaf-bezorger vroeger was dan die van het AD", aldus de gedupeerde lezeres van het Algemeen Dagblad.

De abonnee vermoedt dat ook andere buurtbewoners in de buurt wel eens slachtoffer zijn van de kleptomane krantengooier. "Ik weet niet wat die man er mee doet. Misschien wil hij hem zelf lezen, omdat hij het een betere krant vindt dan De Telegraaf."

Een verslaggever van AD De Dordtenaar betrapte de krantenbezorger afgelopen vrijdag opnieuw op heterdaad, maar de bezorger bleef ontkennen dat hij kranten uit de brievenbus had gehaald. "Ik heb er al genoeg."