'Milosevic overleed aan hartinfarct'

BuitenlandsDe voormalige Joegoslavische president Slobodan Milosevic is overleden aan een hartinfarct. Dat is in ieder geval de voorlopige conclusie van de lijkschouwing uitgevoerd door het Nederlands Forensisch Instituut. Bij het onderzoek waren ook een Russische en Servische patholoog-anatoom aanwezig. Om elke schijn van partijdigheid te vermijden is de autopsie opgenomen op video.

Het definitieve rapport over de doodsoorzaak komt pas wanneer de uitslagen van een toxicologisch onderzoek binnen zijn. Dat moet uitwijzen of Milosevic mogelijk vergiftigd is, dan wel zichzelf vergiftigd heeft.

Het Joegoslavië-Tribunaal heeft eerder dit jaar al een onderzoek laten uitvoeren naar stoffen in het bloed van Milosevic omdat bepaalde medicijnen bij hem niet goed werkten. Daaruit bleek dat zijn bloed middelen bevatte die daar niet thuishoorden. Zo werd onder meer het tbc-middel Rifampicine aangetroffen. Dit neutraliseert medicijnen tegen hoge bloeddruk en hartproblemen die hij kreeg voorgeschreven. Mogelijk slikte Milosevic de vreemde middelen omdat hij zelfmoord wilde plegen.

Met dank aan Bregalad, FdBeer en sportfreakvoor de submit.