Arrestatie Mladic gemeld

fadrian01, SlaadjeBla, greatgonzo en Super7fighter hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Het officiële Servische persbureau Tanjug meldt dat de van oorlogsmisdaden (genocide) verdachte Bosnisch-Servische generaal Ratko Mladic is gearresteerd. Hij zou al onderweg zijn naar het Joegoslavië-tribunaal in Den Haag. Mladic zou volgens Tanjug in Belgrado zijn opgepakt.

Het Joegoslavië-tribunaal zegt de arrestatie van Mladic niet te kunnen bevestigen. De autoriteiten in Belgrado ontkennen de arrestatie. Radiostation B92, doorgaans betrouwbaar, zegt op zijn beurt dat Mladic wel degelijk is gearresteerd.

Mladic wordt al lange tijd gezocht. De aanklagers van het Joegoslavië-Tribunaal willen hem berechten wegens misdaden tegen de menselijkheid tijdens de oorlog in Bosnië (1991-1995), waaronder ook de genocide op moslims na de val van Srebrenica.

Update 19:19
Diverse bronnen ontkennen de arrestatie van Mladic. Een lid van de nationale Servische veiligheidsdienst zegt dat wel zijn verblijfplaats bekend is, en dat over zijn overgave onderhandeld wordt. De BBC meldt dat er in ieder geval een grote actie rond de voormalige legerleider aan de gang is.


Ratko Mladic, wel of niet onderweg naar Den Haag?