Groepsaanranding in zwembad Eindhoven

Pseudo, Frenkie en J0han hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:   
 
Afgelopen weekeinde zijn twee Helmondse meisjes van 14 en 15 aangerand door spelers van een allochtone voetbalclub uit Rotterdam in het zwembad De Tongelreep in Eindhoven. De politie wist samen met de badmeesters zes verdachten aan te houden nadat die de meisjes massaal onzedig hadden betast en bleven lastigvallen. De jongens sloegen kort voor hun vertrek toe, nadat hun begleider naar de receptie was vertrokken om hen via de intercom uit het water te laten roepen.

Vijf jaar geleden trof de directie van de Tongelreep al uitgebreide veiligheidsmaatregelen nadat vooral jongens van allochtone afkomst zich met regelmaat schuldig maakten aan onzedig gedrag. De meeste daders moesten al verplicht een therapie volgen hoe om te gaan met Nederlandse zeden en gewoonten.

Het aantal aanrandingen is met 60 procent gedaald tot zo'n zeven incidenten per jaar, sinds het preventie-project 'Kennen en gekend worden' in 1997 van start ging. Het zwembadpersoneel is speciaal geschoold voor de aanpak van vooral allochtone jongeren. Verder hangen er zeventien bewakingscamera's. Inmiddels heeft het zwembad een overeenkomst gesloten met de politie en met het bureau HALT.