Homo's zoenen massaal op Leidseplein A'dam

Icoon Binnenlands nieuws Op dit moment zijn op het Leidseplein honderden homo's en lesbiennes aanwezig om een 'knuffeldemonstratie' houden in het kader van de internationale dag tegen homofobie. Gedurende een kwartier zullen de aanwezige homoseksuelen uiting geven van hun liefde voor elkaar, door te zoenen en te knuffelen.

De bijeenkomst is tevens voor de deelnemers een gelegenheid om hun ongenoegen te uiten over de mishandeling van de Amerikaanse homoactivist en jounalist Chris Crain op Koninginnedag. Die werd door een groep van zeven jongeren 'met Marokkaanse trekken' in elkaar geslagen toen hij met zijn vriend hand in hand over straat liep.

Opnieuw krijgt een homo klappen
Het afgelopen weekeinde heeft er opnieuw een gewelddadig incident tegen een homo in Amsterdam plaatsgevonden. In de Reguliersdwarstraat kregen zaterdagnacht drie homo's ruzie met een groep jongens uit Amsterdam. Daarbij werd bij een 34-jarige man door de groep een blauw oog geslagen. Volgens hem betrof het een doelgerichte actie tegen homo's. De politie wist een 20-jarige man aan te houden, die na verhoor weer werd vrijgelaten. De politie is er overigens nog niet zeker van dat er hier sprake is van agressie tegen homo's.