Peuter (3) start auto en rijdt zusje aan

Icoon opmerkelijk nieuws Een 3-jarig jongetje uit Noorwegen heeft dinsdag per ongeluk zijn 5-jarige zusje aangereden met de auto van zijn ouders. Hij had het voor elkaar gekregen de goede sleutels te vinden, en de auto te starten. De auto kwam ongeveer 10 meter vooruit en reed tegen een schommel aan, waar zijn zusje aan het spelen was. Het meisje raakte bij de aanrijding gewond.

Volgens de politie vond de jongen de autosleutels aan een sleutelbos in zijn ouderlijk huis op het Noorse eiland Hitra. In de auto stopte hij de sleutel in het contact. Op dat moment stond de Ford Mondeo van zijn ouders nog in een versnelling. Het is niet duidelijk of de jongen de auto ook echt gestart heeft, of dat de startmotor de auto een stuk naar voren schoof.

Wel zeker is dat de auto vervolgens tegen een schommel aanreed, waar het zusje van de peuter aan het spelen was. Die werd aangereden, waardoor ze klem kwam te zitten onder de auto. Een lichte helling en een kleine kuil in de grond voorkwamen dat het volle gewicht van de auto op haar terechtkwam.

Buren van het gezin, die het ongeval zagen gebeuren, haalden de auto van het meisje af. Ze werd direct naar het ziekenhuis vervoerd, maar daar bleken haar verwondingen op een paar botbreuken na mee te vallen.