[update] Mogelijke ontvoering in Nijverdal

Smoonshine had ons via de nieuws-submit te melden:

In Nijverdal is een grote zoektocht gestart naar een achtjarig meisje. Getuigen zagen hoe het kind rond het middaguur door een man van haar fiets werd gesleurd en meegenomen. De dader was bewapend met een mes.

De politie is op jacht naar de ontvoerder, die zich vermoedelijk in een lichtblauwe auto voortbeweegt. Om de speurtocht te vergemakkelijken zijn ondere andere helikopters ingezet.

Update 19.38 uur
De politie weet niet zeker of er daadwerkelijk sprake is van een ontvoering. Geen enkele school in Nijverdal of omgeving mist namelijk een leerlinge van ongeveer acht jaar oud. Onderzocht wordt nu of er gezinnen zijn in de buurt waar een meisje niet thuis is gekomen.

Een tienjarig kind meldde vanmiddag dat een blond meisje van ongeveer acht jaar oud onder bedreiging van een mes op de Salomonsonstraat van haar fiets werd getrokken. Aangezien de getuige daarna in paniek wegfietste, weet ze niet zeker of het meisje daadwerkelijk werd meegenomen. Een sporenonderzoek in de buurt leverde niets op en ook de fiets van het meisje werd niet gevonden.

Om duidelijkheid te verkrijgen roept de politie eventuele andere getuigen op zich te melden. Ook gezinnen met een dochter die aan het signalement voldoet en rond 12.45 uur over de betreffende straat kan hebben gefietst, worden verzocht contact op te nemen met de politie.