Tennis: uitslag damesfinale Wimbledon

Icoon Sport nieuwsDe 17-jarige Maria Sharapova heeft op Wimbledon haar eerste Grand Slam-titel gewonnen. In een finale met bij vlagen hoogstaand tennis wist de jonge Russische de zes jaar oudere Serena Williams te verslaan. De setstanden waren 6-1 en 6-4.

Vooraf was Williams de grote favoriet - ze won Wimbledon de voorafgaande twee jaren - maar vanaf het begin van de finale kwam zij niet in haar spel. Met mooi tennis en verrassend weinig zenuwen wist Sharapova binnen dertig minuten de eerste set te winnen. In de tweede set kende Williams een opleving en wist haar tegenstandster bij 3-2 te breken. De game erna brak Sharapova direct terug en gaf de set en daarmee de wedstrijd niet meer uit handen. Na de wedstrijd noemde ze haar solide overwinning 'onwerkelijk'. Ze verontschuldigde zich tegenover Williams dat zij de titel had gewonnen.

Sharapova is de eerste Russische tennisster die de titel op Wimbledon weet te winnen en pas de tweede Russische met een Grand Slam-titel. Een maand geleden won Anastasia Myskina op Roland Garos. Na Martina Hingis, die in 1997 op haar zestiende de titel pakte, is Sharapova de jongste winnares van Wimbledon.


Maria Shaparova na haar overwinning


Kijk voor meer sportnieuws op sport.fok.nl en voor foto's van Maria Sharapova kun je in dit topic van het Babes & Hunks-forum terecht!