Eieren zorgen voor verkeersproblematiek

Een vrachtwagen, met aan boord bijna 14.000 kilo aan eieren, heeft op een snelweg bij Houston (Verenigde Staten) voor een grote chaos gezorgd. De snelweg veranderde in een glibberige bende en moest uren worden afgesloten.

Het ongeluk gebeurde toen de vrachtwagen op een aantal plastic vaten langs de snelweg reed. Toen de vrachtwagen vervolgens de vangrails raakte van het viaduct schoof de lading van de wagen over het viaduct naar beneden. De chauffeur brak bij het ongeval zijn neus en tienduizenden eieren. De politie denkt dat de chauffeur achter het stuur in slaap was gevallen.

De vijftig kratten met eieren kwamen terecht op een toevallig onder het viaduct geparkeerde vrachtwagen en vernielden de cabine. De weg bleef uren afgesloten, terwijl medewerkers van de plaatselijke milieudienst probeerden het eigeel en –wit te verwijderen.

Tijdens de 14-uur durende schoonmaakoperatie brachten collega’s van de schoonmakers een heerlijke lunch op de plek van het ongeval, aldus het hoofd van de schoonmaakoperatie: “Ze brachten ons roerei, je gelooft het niet! Ziek gevoel voor humor hebben ze…”