Aus. distributeur Fahrenheit 9/11 bedreigd

Bregalad had ons via de nieuws-submit te melden:

Het Australische filmdistributiebedrijf Hopscotch Films is de afgelopen dagen meerdere keren via e-mail bedreigd. In de mails, voornamelijk afkomstig uit Amerika, wordt gedreigd met "groot gevaar" als het bedrijf de geruchtmakende film Fahrenheit 9/11 van Michael Moore in de bioscopen brengt. Dit maakte de Australische krant The Age donderdag bekend.

Over Fahrenheit 9/11 is de afgelopen weken al veel te doen geweest. In de Verenigde Staten werd het distributeur Miramax door Walt Disney, het moederbedrijf van Miramax, verboden om de film uit te brengen. In de film wordt zware kritiek geleverd op de Amerikaanse president George Bush. Hij wordt onder andere in verband gebracht met enkele prominente Saudi's, onder meer met familie van Osama Bin Laden, het vermoedelijke brein achter de aanslagen van 11 september 2001 in de VS.

Ondertussen heeft Hopscotch internetproviders gevraagd te achterhalen waar de bedreigingen vandaan komen. De film zal gewoon in première gaan in Australië, op 22 juli op het Melbourne International Film Festival. Vorige week won Fahrenheit 9/11 nog de Gouden Palm op het prestigieuze filmfestival in Cannes.