Dossier over Kecksburg mysterie vrijgegeven

De NASA heeft op aandringen van SciFi channel onder de Freedom of Information Act (FOIA) documenten over een neergestorte UFO vrij kunnen krijgen.


Op 9 December 1965 zagen talloze mensen een vreemd onbekend object aan de hemel boven het gebied van de Grote Meren. Het object dat boven de gens van de VS en Canada vloog leek in brand te staan. De autoriteiten kregen talloze meldingen binnen, want velen dachten aan een vliegtuig dat in brand stond. De oranje massa liet een sliert rook achter, en er leken onderdelen van te vallen.

Bij Kecksburg, Penssylvania is toen iets naar beneden gevallen. De bevolking hoorde een enorme geluidsbarriëreknal, gevolgd door een krachtige beving van de grond. De grote hoeveelheid rook van het voorwerp bleef nog 20 minuten zichtbaar. De sliert was 300 kilometer verderop, nabij Pontiac nog gefilmd.

Hulpdiensten rukten uit waarbij ze een neergestort vliegtuig aan dachten te treffen.

Wat er toen gebeurde is echter niet duidelijk. Militairen hebben het gebied afgezet, en getuigen hebben het hen het voorwerp bedekt met een zeil af zien voeren. Er is nooit een volledig rapport van het gebeuren vrijgegeven, en nooit meer over gesproken.

Toch is er nu een deel van het rapport vrijgekomen. Het is hier op de NASA site te downloaden. Helaas staat er weinig interessants in het vrijgegeven gedeelte.

Het vrijgegeven document bevat onder andere een brief daterend uit 1996, die gericht is aan Paul M. Willis, waarin de NASA reageert op zijn verzoek om de belangrijke Fragology Files (255-68A-2062) vrij te geven. De NASA zegt dat dit niet mogelijk is, aangezien de boxen met dossiers sinds 1987 als vermist zijn opgegeven. Volgens de NASA zijn de documenten nooit teruggevonden. De NASA denkt ook niet dat ze deze nog ooit zal vinden. Vreemd genoeg staat in het vrijgegeven dossier dat de dossiers zich in het Washington National Records Center bevinden. De waarheid is dus nog altijd niet boven tafel. Sci Fi Channel zendt binnenkort een documentaire over het gebeuren uit. Sci Fi Channel is helaas niet in Nederland te ontvangen.