Laatste 13 mijnwerkers nog niet gevonden

Reddingswerkers hebben nog steeds de laatste 13 vermiste mijnwerkers in de mijn in het het Russische Novoshakhtinsk niet weten te vinden. Vandaag aan het begin van de middag leek er plotseling schot in de zaak te komen, nadat reddingswerkers meldden een tunnel te hebben gegraven tot enkele meters van de schacht waar de nog vermiste mijnwerkers zouden zitten. Toen men echter na 57 meter in de ruimte terecht kwam bleek het slechts te gaan om een loze ruimte, in plaats van de tunnel waar de mijnwerkers zich bevinden.

De mijnwerkers zijn vorige week donderdag op 800 meter diepte vast komen te zitten, nadat in de schacht waarin zij aan het werk waren onder druk van water van een ondergronds meer een deel van de schachtwand instortte en er plotseling een grote hoeveelheid water de schacht in stroomde, met een geschatte snelheid van rond de 15 miljoen liter per uur. Vijftien van de in totaal 61 mijnwerkers die op dat moment in de schacht aan het werk waren wisten op het moment dat de mijn onder liep te ontsnappen.

Diezelfde donderdag werd gestart met het boren van tunnels naar de mijn, vanaf nabijgelegen mijnen. Op zaterdagmiddag, twee dagen na de ramp, werd een eerste groep van 33 mijnwerkers gelokaliseerd in een luchtbel en lukte het om de 33 met een reddingslift naar boven te halen.

Van de dertien nog vermiste mijnwerkers is al sinds donderdag geen teken van leven meer vernomen.