Aardbevingen zonder slachtoffers

De afgelopen dagen is er een aantal aardbevingen geweest die voor zover bekend geen slachtoffers hebben geëist. De nieuwsbronnen staan in de hyperlinks.

Woensdag 4 juni deed zich in Egypte een aardbeving voor van 5 op de schaal van Richter, 400km ten zuiden van de Egyptische hoofdstad, aldus Egyptische functionarissen. Er zijn geen directe meldingen van verwondingen of schade gemeld.

Vrijdag 6 juni is Kentucky getroffen door een aardbeving van 4,5 op de schaal van Richter. Het epicentrum lag nabij Blandville. Er is schade aan gebouwen veroorzaakt, maar voor zover bekend zijn er geen gewonden gevallen, aldus functionarissen.

Zaterdag is Libanon getroffen door een aardbeving van 3,5 op de schaal van Richter. Niemand merkte het echter.

Maandag werd het centrale deel van Griekenland getroffen door een aardbeving van 5,4 op de schaal van Richter. Het epicentrum lag 20 kilometer ten zuidwesten van Litochoro. Er zijn naschokken geregistreerd met een kracht van minder dan 3,5 op de schaal van Richter. Er zijn geen slachtoffers gerapporteerd, en er is weinig schade aangericht.

Dinsdag 10 juni is Turkije getroffen door een aardbeving met de kracht van 5,1 op de schaal van Richter. De aardbeving deed zich voor nabij Bandirma in het noordwesten van de provincie Balikesir. Er volgden naschokken met een kracht van 4,1 en 3,0 op de schaal van Richter. Er zijn geen slachtoffers gevallen.