Vluchtpoging lijkt op actiefilm

QuiBee had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Toen twee motorrijders van de politie in Utrecht een bromfiets wilden tegenhouden omdat de bestuurder zonder helm reed, negeerde de man uit Amersfoort het stopteken en ging er vandoor. De daaropvolgende achtervolging zou niet misstaan in een goede actiefilm.

De agenten zetten de achtervolging van de bromfiets in maar ze werden meerdere malen door de bestuurder de pas afgesneden. Eén van de agenten zag geen andere uitweg dan de bromfiets een trap te geven toen deze de twee agenten opnieuw wilde afsnijden. De bestuurder kwam daarbij ten val en vluchtte te voet verder.

Toen hem de weg versperd werd door de stadsmuur, klom hij over het zes meter hoge obstakel en sprong naar beneden. Daarna zwom de man de Scheltussingel op. Toen hij uit het water kwam vluchtte hij een brandgang in maar werd opgemerkt door de agenten.

Aan het einde van de brandgang klom de bestuurder over een schutting en drong langs een achterdeur een woning binnen. Hier liep hij naar de eerste verdieping en klom via een raam aan de voorzijde weer naar buiten. De inmiddels gearriveerde agenten konden hem daar uiteindelijk aanhouden.

De bromfiets, waar de man op het ogenblik van de feiten op reed, bleek gestolen in Amersfoort. De politie stelt nu een onderzoek naar diefstal in.