Bommen Woerden onschadelijk gemaakt

panzerfaust had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het Explosieven Opruimingscommando heeft afgelopen zondag ook al twee bommen uit de Tweede Wereldoorlog bij Harmelen onschadelijk gemaakt. Het ging hier om bommen die aan het eind van de oorlog op de spoorlijn Utrecht-Den Haag waren gegooid maar niet waren afgegaan. Voor de ruiming, die zonder problemen verliep, moesten ongeveer honderd mensen hun huizen uit. Zo’n driehonderd andere omwonenden mochten hun huis tijdelijk niet uit.

De bommen, wederom van Engelse makelij, waren zogenoemde 500 pondsbommen. Ze werden drie weken geleden ontdekt bij een speurtocht in verband met de bouw van een viaduct. De bommen zijn later elders onschadelijk gemaakt. Om half vier werd het sein veilig gegeven. Afgezien van de omwonenden, had de ruimingsactie ook consequenties voor het trein- en scheepvaartverkeer. Zo legde de NS het treinverkeer tussen Woerden en Utrecht en Breukelen stil en was scheepvaartverkeer op de Oude Rijn niet toegestaan.

Tevens werd afgelopen zaterdag vijftig meter uit de kust van het eiland Pampus door sportduikers een vliegtuigbom gevonden. Deze bom wordt binnenkort door de marine onschadelijk gemaakt.