Transfergeruchten Cocu en Zenden

Boudewijn Zenden wordt door Tottenham Hotspurs-boss George Graham gezien als de ideale vervanger van de naar Aston Villa vetrokken Franse 'wonderboy' David Ginola. "Ik ben een een bewonderaar van Boudewijn Zenden en zou hem graag voor de Spurs zien uitkomen", aldus Graham die zijn directeur voetbalzaken David Pleat opdracht heeft gegeven uit te zoeken wat de haalbaarheid is van een eventuele overgang van de Oranje-klant naar de Londense club.

Zenden lijkt een beetje het kind van de rekening te worden nu zijn transfer naar Lazio niet door lijkt te gaan. Zoals bekend, hebben de Romeinse onderhandelaars de handdoek gegooid toen zij niet akkoord gingen met de door Barcelona gevraagde 25 miljoen gulden en de Catalaanse club weigerde water bij de wijn te doen.

De interesse van Tottenham Hotspur komt Zenden dan ook bepaald niet slecht uit. Partijen als Barcelona en Lazio moeten nu kleur gaan bekennen. De Spurs weten inmiddels wat de vraagprijs is en zijn daar nog niet van teruggeschrokken. Gewoon bij Barça blijven is ook niet aantrekkelijk, want Zenden lijkt een beetje op het tweede plan te komen door de komst van Marc Overmars.

Ondertussen staat Philip Cocu bovenaan het verlanglijstje van Arsenal om de naar Barcelona vertrokken Emanuel Petit op te volgen. De Fransman is nu bij Barcelona een directe concurent voor een basisplaats voor de ex-PSV speler, die bij de Catalanen nog een contract heeft voor één jaar. Cocu heeft het echter wel naar zijn zin in Barcelona en wil in principe zijn contract uitdienen.