De policor

Overal op internet lees je erover, die dekselse policors. Ze schijnen elke uithoek van de Nederlandse samenleving over te hebben genomen. Maar wie zijn die boeven nou precies, waar men zo naar uithaalt?

Een goede vraag, die ik mezelf stel, al zeg ik het zelf. De policor. Vooral op FOK! kan je er niet meer omheen. Wat is nu eigenlijk een 'policor'? Het lijkt me logisch aan te nemen dat het afkomt van 'politiek correct' ofwel een soort van censuur die je jezelf als samenleving oplegt om maar niet over ongemakkelijke dingen te praten waar je het liever niet over hebt, de onpopulaire mening die je beter niet kan hebben afzwerend. Tot zover kan ik het nog wel volgen.

Hier raak ik alleen de weg een beetje kwijt. Het woord 'policor' wordt nu vooral als scheldwoord gebruikt om die geniepige linksmenschen eens goed op hun plaats te zetten. Als iemand niet onverdeeld tégen de asielzoekersstroom is, waagt te zeggen dat niet alle moslims terroristen zijn of het niet zo'n goed idee vindt er bij voorbaat van uit te gaan dat Marokkanen crimineel zijn en ze als zodanig te behandelen, dan is 'ie ineens een goedpratende, wegkijkende policor. Dat snap ik niet.

Als we even terug gaan naar de definitie van politiek correct, sluit dat immers helemaal niet op elkaar aan. Met de PVV die gepeild is op zo'n twaalfduizend zetels, mensen die varkenskoppen bij asielzoekerscentra achterlaten en overal op internet een meerderheid die een beetje discriminatie wel normaal lijkt te vinden, voel ik me als veelvuldig aangeduide policor eerder een schreeuwende in de woestijn. Als je in een bericht over een vluchteling die iets misdaan heeft stelt dat we lastig een hele groep aan kunnen kijken op het gedrag van een gedeelte van die groep, is het land te klein voor alle verongelijkte reacties die je dan over je heen krijgt. Dan kan je beter politiek correct net doen of je die vluchtelingen ook liever allemaal ziet creperen...

Zou de policor dan niet bestaan? Zou het vooral een makkelijke manier zijn om je 'tegenstander' te diskwalificeren zonder op zijn argumenten in te gaan?