FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 18 april 2000

Ouders vertrouwen kids op Internet

Starfreak2000 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Ouders zijn niet bang voor de invloed van het internet op hun kinderen .
"Wanneer er verantwoord wordt gesurft zou dit leiden tot positieve effecten op relaties met vrienden en familie en het onderwijsniveau," luidt de belangrijkste conclusie uit het 'Safe and Smart' onderzoek over het gebruik van internet door kinderen.

De uitkomst is duidelijk positief. Internet wordt niet ervaren als loerend gevaar en oorzaak van sociaal isolement. Ouders zijn inmiddels massaal overtuigd van de opvoedkundige rol die het internet kan hebben.

(yeah right, de kids zelf weten wel beter )

Britney spears in Grease 3

Starfreak2000 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Britney Spears, de jeugdige, borstvergrotende popzangeres, heeft in een interview laten weten dat zij is gevraagd voor een rol in een derde deel van Grease (met de toepasselijke titel Grease 3).

De makers hopen dat Grease 3, na het teleurstellende tweede deel (waarin Michelle Pfeiffer een rol speelde), even succesvol zal blijken als de originele versie met John Travolta en Olivia Newton John. (Whaahahahaha )
Naast onze Britney zullen ook de jongens van popgroep N' Sync in de film te zien zijn (NOG een reden om die film over te slaan).
Grease 3 komt uit in de zomer van 2001.

Trouwens, die Britney ziet er zo slecht nog niet uit. En nou maar hopen dat ze aan het eind ook in zo'n strak leren pakkie mag rondhuppelen :~

Klaarkomen voor goed doel

Boeltje had ons via de newssubmit het volgende te melden:

7 mei blijkt door een organisatie in Amerika (waar anders?) uitgeroepen te zijn tot Nationale Masturbatiedag
De organisatie roept iedereen op je te laten sponseren bij de zelfbevrediging.
Het werkt simpel: net als bij een sponsorloop vraag je mensen hoeveel ze over hebben voor elke minuut dat je masturbeert.
"Het is beter en gemakkelijker dan een sponsorloop," aldus de website, "je kunt het lekker thuis doen en je krijgt geen blaren op je voeten" (misschien wel ergens anders trouwens ).
Good Vibrations gaat nog net niet zo ver dat de sponsors het recht hebben om het aantal minuten dat je masturbeert te controleren...

Voor de top-deelnemers zijn er overigens speciale prijzen, al vermeldt de site niet welke prijzen dat zijn. Wel krijgt iedere deelnemer een auto-sticker, met de tekst: "I came for a cause!" (Ik kwam klaar voor een goed doel! )
Nou maar wachten wanneer dit in Nederland gaat gebeuren. wil je je aanmelden dan kan dat op http://www.goodvibes.com/nmm/mathon.html.

Het blijven malloten die Amerikanen

PSX2 lanceert raketten ?

machiel had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Playstation II van Sony mag door het Japanse ministerie van handel en defensie niet worden geëxporteerd. De nieuwe spelcomputer bevat militaire technologie en onderdelen waarmee raketsystemen bestuurd kunnen worden. Het exportverbod werd al in maart uitgevaardigd.
De releasedatum voor de VS en Europa was later dit jaar geplanned. Of deze datum te halen is en of het systeem überhaupt buiten Japan officiëel verkocht zal gaan worden valt nog te bezien.

Sony zelf zegt de Playstation II niet zonder deze onderdelen te kunnen bouwen.
''Wij moeten met de Playstation vijf jaar concurrerend kunnen blijven. Gegeven de snelle ontwikkelingen in de technologie kunnen we ons niet veroorloven op dit gebied een compromis te sluiten.''

Het schijnt dat er in een Noord-Koreaanse onderzeeër eind '98 tot zinken gebracht door Zuid-Koreaanse consumenten onderdelen in radaronderdelen gevonden zijn. Onderdelen die kennelijk ook in Playstation II zitten.

Waar die spelcomputers al niet goed voor zijn

1 miljoen dollar per kogel...

Eric had ons via de newssubmit het volgende te melden:
De ouders van Amadou Diallo (22), de west afrikaanse immigrant die vorig jaar door vier New Yorkse politieagenten werd afgeslacht, hebben een claim ingedient van $61 miljoen dollar voor ongeoorloofd doden. De claim is tegen de politieagenten en de stad. De ouders beschuldigen de politie en de stad ervan met opzet op Diallo te hebben geschoten en de jongen zijn rechten te hebben ontzegd door overdadig gebruik van geweld. Verder worden de agenten beschuldigd van racistische profilering en zouden zij een slechte opleiding tot politieagent hebben gehad.
Er werden 41 (!!!) kogels op Diallo afgevuurd toen men dacht dat hij een wapen ging pakken wat z'n portemonnaie bleek te zijn. Van de 41 kogels waren er 19 raak en Arnadou Diallo stierf ter plekke.
De claim van $61 miljoen dollar bestaat uit $20 miljoen aan schadevergoeding plus $41 miljoen voor het pijn en lijden, of $1 miljoen per afgevuurde kogel.

Diallo was niet gewapend!

Softwarefout oorzaak overleden patiënt

Starfreak2000 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De 54-jarige vrouw die onlangs overleed als gevolg van toegediend bloed van een verkeerde bloedgroep, heeft dit te danken aan een fout in de gebruikte sodtware, aldus Het Academisch Ziekenhuis Maastricht.

Volgens het ziekenhuid voerden twee analisten een verschillende bloedgroep in, waarna het systeem geen alarm sloeg.

Dinsdag volgt een delegatie van Hiscom, om precies uit te zoeken wat zich in het ziekenhuis heeft afgespeeld. "We kunnen feilloos nagaan wat er is gebeurd ", beloofde Van den Heijkant.

Zweedse koning vliegt over de weg

Corien meldde ons via de e-mail het volgende:

De Zweedse koning Karel XVI Gustaaf zou zaterdag in zijn Ferrari op de snelweg bij Kopenhagen (Denemarken) de verkeerspolitie te snel af zijn geweest. Hij zou met 250 kilometers per uur op de teller richting vliegveld Kastrup zijn gereden. De koningin zat naast hem. In Denemarken mag hooguit 110 km per uur worden gereden. Een fotograaf betichttte zelfs dat de politieauto's de koning niet konden bijhouden. Een woordvoerder van het koningshuis zei dat de koning naar eigen zeggen '130 of 140' km p/uur had gereden. Hij noemt de genoemde snelheid van 250 km p/uur uitgesloten.

Valt het toeren in een Ferrari ook onder ceremoniële zaken?

Sensor voorkomt rsi-klachten

Starfreak2000 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Fysiotherapeut Rob Krullaars uit Leidschendam heeft een sensor uitgevonden die aan moet geven wanneer je te krampachtig en langdurig met je pen of muis werkt. Op die manier zouden rsi-klachten voorkomen moeten worden.

Repetitive strain injury (rsi) ontstaat doordat steeds herhalende bewegingen worden uitgevoerd. De sensor meet de spanning in de hand van de gebruiker. Als te lang krampachtig wordt gewerkt gaat een piepje af.
De sensor is nog niet op de markt. Naar verwachting zal dit nog enige tijd gaan duren.

Nog even pijn lijden dus

Ludieke actie tegen t-shirtverbod

De leden van de Achterhoekse popgroep Jovink & The Voederbietels hebben gisteren tientallen speciaal gedrukte tshirts uitgereikt aan leerlingen van het Agrarisch Opleidings Centrum (AOC) te Borculo. Vorige week greep de schoolleiding in toen leerlingen met t-shirts van de band op school kwamen.
Volgens schooldirecteur Koning stonden er op de tshirts aanstootgevende teksten over seks, geloof en drank. Volgens bandlid Richard Jansen is het nooit de bedoeling geweest om met opschriften als ' Ik God' en 'Zoepen man' mensen te kwetsen. Daarom deelde hij gisteren in de middagpauze onder luid gejoel shirts uit met de tekst 'Vrijheid, blijheid en broederschap'.

Jovink & The Voederbietels ken je misschien wel, omdat BNN er vorig jaar een complete aflevering over heeft gehad. (Die aflevering over 'brommers kieken' )

Vermist jongetje (5) vermoord

Starfreak2000 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De vermiste 5-jarige kleuter Sofian Mekideche blijkt te zijn vermoord. Gistermiddag werdt het levenloze lichaampje gevonden in een sloot op enkele honderden meters van Sofians woning in Amsterdam-Noord.
De recherche hield gisteravond een buurtonderzoek in de hoop getuigen te vinden of aan informatie te komen die kan helpen de zaak op te lossen.

Duikers van de Amsterdamse brandweer hebben het lichaampje geborgen. Sectie zal moeten uitwijzen hoe Sofian om het leven is gebracht.
Sofians vader, volgens de recherche de hoofdverdachte, is nergens te bekennen.

Parkeerautomaten geplunderd

De politie in Rotterdam heeft gistermorgen vier mannen aangehouden die ruim 8000 gulden uit parkeerautomaten hadden gehaald. Eén van de dieven wilde zich met een tas gevuld met 5000 gulden aan kleingeld uit de voeten maken. De tas was door het losgeld echter zo zwaar dat de man niet ver kwam en door agenten in de kraag werd gevat. De drie andere mannen probeerden in een auto te vluchten. Ook zij zijn aangehouden en bleken ruim 3000 gulden aan kleingeld bij zich te hebben!

[Dank aan Corien.]

Duitse maatregelen tegen webpagina

Starfreak2000 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Duitse minister van justitie Herta Daeubler-Gmelin wil het aanbod van internetpagina's met neonazistische inhoud indammen, door samen te werken met internetaanbieders.

Daeubler-Gmelin wil een lijst met verboden internetpagina's opstellen zodat providers een idee krijgen welke pagina's verboden moeten worden.

Er zal een gedragscode opgesteld worden waar aanbieders zich aan moeten houden. In juli gaat Daeubler-Gmelin een gesprek aan met de grote internetaanbieders zoals AOL, Bertelsmann en Microsoft.

Diesmal weissen sie es wohl

Jurylid en verdachte hebben sex

Spaceface meldde ons via de newssubmit het volgende:

Gillian Guess, ook wel bekend als het 'flirtende jurylid', moest afgelopen week voor de rechter verschijnen omdat ze in 1995 sex heeft gehad met een van moord verdachte man. Guess is aangeklaagd omdat ze de rechtsgang ten nadele zou hebben beïnvloed. Guess vertelde op de derde dag dat zij moest getuigen dat zij en de verdachte Peter Gill een vurige passie voor elkaar voelden. Om dit 'uit hun systemen te bannen' besloot ze een keer seks met elkaar te hebben.

Guess houdt vol dat de affaire tussen haar en Gill geen invloed had op haar stem als jurylid. Gill en vijf medeverdachten moesten toendertijd voor de rechter verschijnen vanwege de moord op twee mannen in een drugszaak. Tijdens het proces was Gill op borgtocht vrijgekomen. Zowel tijdens als na afloop van het proces bleven de twee elkaar ontmoeten. Peter Gill werd in 1995 uiteindelijk vrijgesproken.

Toen de affaire uitkwam, volgde een enorme publiciteitsstroom en advocaten wilden het proces tegen Gill heropenen. De uitspraak volgt binnenkort.

De vraag is natuurlijk wel of dit proces eerlijk verloopt. Wie weet heeft madam Guess de rechter al verleid...

Digitale foto

Starfreak2000 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het bedrijf Silicon Film komt als reactie op de immens dure digitale camera's met een nieuw product: de e-Film.
De E-film is een 'fototoestel in een fototoestel' met de afmetingen van een fotorolletje. Het is echter geen gewoon fotorolletje. Het ding zit volgepropt met elektronica dat ervoor zorgt dat de foto digitaal kan worden opgeslagen. Op deze manier kun je met een gewone huis-tuin en keukencamera digitale foto's maken (hmm, hoe bedoel je gat in de markt ?).
De E-Film kan 24 beelden opslaan en kan aangesloten worden op de Mac of PC met een USB-kabel. Het goede nieuws is dat de foto's na gebruik weer kunnen worden gewist waarna het rolletje weer klaar is voor gebruik.

Als dat ding nou ook maar niet duizenden guldens gaat kosten dan hebben we er nog wat aan.

Kluivert terug in selectie Barca

Starfreak2000 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Patrick Kluivert is terug in de selectie van Barcelona. Eerder was Kluivert uit de selectie gezet, omdat hij kritiek had geleverd op Van Gaal en op de club na een verloren wedstrijd tegen Oviedo.
De heropstelling van Kluivert is net op tijd voor de returnwedstrijd voor de Champions League-kwartfinale tegen Chelsea dinsdagavond.

(goh, hoe toevallig )

Ook Esmeralda wil de bus uit

Dankzij de oplettende forummers is gebleken dat ook Esmeralda met de gedachte speelt de bus te verlaten. In dit topic kun je lezen en meediscussiëren over het wel of niet verlaten van de bus door Esmeralda.

Enkele uitspraken van de forummers hierover:

Moor
Als ze vrijwillig gaat, zal ze achteraf nooit spijt hebben, als ze op de beelden ziet hoe het web van hebzucht bezig was zich om haar heen samen te trekken, en je daar ook 'uit wakker kunt worden' zoals Büllent.

Quenda®
Esmeralda hoopt dat de mensen op het internet kijken en dat ze niet bellen. Ze wil op de bank. Ze gebruikt trouwens exact dezelfde woorden en argumenten als Büllent een dag voor zijn vertrek tegen haar.

Arjuno
Mij bekruipt het gevoel dat SBS niet zo erg meer stuurt maar daarentegen al een behoorlijke tijd achter de feiten aan loopt te hollen. Vermakelijk, en tegelijk treurig, want het is een spelletje met als bord een bus en als "stukken" de emoties van de betrokken passagiers.

Hier lees je meer...

Startpagina.nl belazert de boel !

Eén van de bestbezochte Nederlandse internetsites, Startpagina.nl, blijkt in het geheim puur commercieel te werken, terwijl de maker in de media altijd beweerde ideëel te zijn.

Afgelopen week publiceerde Newz.nl al dat er, nu Startpagina is overgenomen door VNU, hoogstwaarschijnlijk een banner op de site komt. Dat artikel hebben ze toen op last van Startpagina verwijderd.

Gisteren onthulde WebWereld echter een veel opzienbarender feit. Bedrijven moeten voor een vermelding op de voorpagina of de dochterpagina's van Startpagina.nl 1000 tot 2500 gulden per maand betalen! Voor de vermelding 'tip' naast de link naar de genoemde site moet nog eens extra worden betaald. Bovendien verdient oprichter Durk Jan de Bruin tienduizenden guldens in de maand (!) door zoekmachine AltaVista te promoten en proefabonnementen aan te bieden. De Bruin meldde na de verkoop van zijn site aan uitgever VNU vorige week nog in Trouw, dat deze beter niet kan tornen aan het reclamevrije gehalte van de site: "Misschien komt er een kleine advertentie op te staan. Maar VNU begrijpt ook wel dat ze er geen kerstboom van moet maken. Dan maak je de pagina kapot."

Nu blijkt de site dus al grotendeels te bestaan uit verborgen reclame! In diverse dag- en weekbladen sprak De Bruin in het verleden de ideële instelling van de site, die mede onderhouden wordt door honderden vrijwilligers. Volgens de richtlijnen voor de beheerders van de dochterpagina's is het aanprijzen van 'commerciële links' en het 'geld vragen voor een link op een mooie plaats of een tip' niet toegestaan! (En zij zelf wel dikke centen opstrijken!)

De Consumentenbond eist nu van Startpagina.nl dat duidelijk wordt gemaakt waar het om reclame gaat. Misschien worden zelfs juridische stappen genomen om dat af te dwingen. Oprichter de Bruin noemt het laten betalen voor links 'een experiment'. Jaaajaaa!

VNU heeft naar verluid 70 miljoen over gehad voor Startpagina. Het trieste is nu eens te meer, dat alle dochters slechts 1000 gulden per persoon krijgen!

UPDATE! UPDATE! UPDATE!

Volgens de laatste berichten claimen de startpaginadochters nu 25% van het overname bedrag! De soap gaat door...

Op zich is het natuurlijk helemaal niet verkeerd om veel geld te verdienen met een site, maar dan moet je wel eerlijk toegeven dat je een commercieel bedrijf bent! Hierbij stel ik als protestactie voor dat iedereen die als startpagina Startpagina.nl heeft staan, hier nu http://www.Fokzine.net invult. Want je weet het:
Fok! is altijd eerlijk.

Belegering de Bus in Rosmalen door afleiden bewaker ?

PowerRanger had ons via de newssubmit verder anoniem het volgende te melden:

Werkend in de wereld van de omroep hoor je vaak wat tijdens de lunch (zo lijkt 't).
Bij de belegering van De Bus in Rosmalen eergisteren zou de bewaking door een groepje 'hooligans' zijn weggelokt en kon een andere groep rustig de bus bekogelen, ongehinderd door dat lastige bewakersvolk. Een ruit sneuvelde en de bus liep een flink aantal deuken op.

Wat beveiliging aangaat is de bus duidelijk geen succes, maar dat was vooraf natuurlijk al te verwachten. Nederlanders schijnen nou eenmaal van nature dingen te moeten slopen...
Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1258
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
©FOK.nl e.a.