Het nutteloze feitje van de dag: Tennissen in de Efteling

Terug van weggeweest! Nutteloze feitjes, ze zullen je leven niet drastisch veranderen maar ze zijn wel altijd leuk om te weten. Dus daarom terug van weggeweest voortaan voor jullie weer elke dag een nutteloos feitje om de dag mee door te komen.

We kennen de Efteling tegenwoordig natuurlijk als pretpark, maar wist je dat je er vroeger ook een balletje kon slaan op de tennisbanen? Het attractiepark vond zijn oorsprong in de Kaatsheuvelse R.K. Sport- en Wandelpark de eerste vorm van recreatie op de huidige locatie van de Efteling. In de beginjaren waren er meerdere sportvelden maar weinigen hielden zo lang stand als de tennisvelden van TC Boemerang.

In 1952 werd TC Boemerang opgericht om op de destijds nieuw aangelegde banen in clubverband te kunnen spelen. De club kende goede en slechte tijden maar in 1984 verhuisde de club naar een ander sportpark in Kaatsheuvel en kon de Efteling het terrein gebruiken voor attracties. Tegenwoordig vind je Fabula op de plek waar vroeger de tennisbanen lagen.

De voormalige tennisbanen van de Efteling, bovenin zie het oude Spookslot nog liggen (Bron: Eftepedia)
De voormalige tennisbanen van de Efteling, bovenin zie het oude Spookslot nog liggen (Bron: Eftepedia)