Student haalt wereldrecord met loopauto, op Bobby-car ruim 148 km/u

Marcel Paul (31) een student uit Duitsland heeft een bijzonder nieuw wereldrecord neergezet. Op een elektrisch aangedreven speelgoedautootje haalde de man een snelheid van ruim 148 kilometer en verbrak daarmee zijn eigen tijd.

Een bobbycar is een "loopauto" voor kleine kinderen vanaf twaalf maanden. Het is een overwegend rode, bijna 60 centimeter lange en ongeveer 40 centimeter hoge vierwielige plastic auto zonder pedalen, waarop kleine kinderen zich kunnen voortbewegen door zich met hun voeten af te zetten. De loopauto is in 1972 op de markt gebracht.

De Bobby-car voor deze race is een 70 centimeter lange en 30 kilo zware uitvoering met een metalen vloer, motor en speciale banden voor over de vlakke testbaan.

Paul, afkomstig uit Gedern in Hessen, werd bij de bouw ondersteund door zijn studiegenoot David Reimund (23). Ze studeren elektrotechniek aan de Fulda University of Applied Sciences. Paul bereikte volgens hem de maximale acceleratie met zijn model over een afstand van ruim een kilometer na 600 meter en remt dan af. Hij droeg motorkleding en een helm ter bescherming.

Topwaarden zijn niets nieuws voor Paul: met een gewone bobbycar haalde hij in 2022 maar liefst 106 kilometer per uur op een stuk bergafwaarts en met een speciaal voor racen omgebouwde bobbycar zelfs bijna 133 kilometer. 

Op 25, 26 enn 27 augustus