'Armoede in Groot-Brittannië: waarom zijn miljoenen Britten blut?'

Groot-Brittannië heeft een historisch laag werkloosheidspercentage van 3,6%. Toch breken de huidige armoedecijfers alle records. Het is een paradoxale situatie: bijna 15 miljoen Britten worden tegenwoordig als arm beschouwd, terwijl er voldoende werkgelegenheid is.

De oorzaak van de armoede: inflatie en hoge energiekosten. De groeiende inflatie en een dramatische stijging van de energiekosten in de afgelopen maanden hebben miljoenen Britten in armoede gebracht.

In de afgelopen 10 jaar, te beginnen met David Cameron, heeft de regering haar steun aan kwetsbare mensen in de samenleving teruggeschroefd. Het resultaat: een lagere levensverwachting.

Kansarme Britten sterven 10 jaar eerder dan hun rijkere landgenoten - slachtoffers van wat bekend staat als het "shit life syndrome" - een leven gekenmerkt door slechte levensomstandigheden, ziekte en verslaving. De documentaire van DW portretteert mensen die een baan hebben maar zich niets extra's kunnen veroorloven - van Blackpool in het westen tot Ashton-under-Lyne en Cumbria, aan de grens met Schotland.