Politieagent vertelt over zijn transitie van vrouw naar man op televisie

De Haagse politieagent Nathan Sebes besloot in 2017 om een geslachtsverandering te ondergaan. Dat deed het nodige stof opwaaien bij zijn collega's. Zolang Nathan (51) zich kan herinneren wist hij dat hij in het verkeerde lichaam was geboren. Heel lang wist hij zich geen raad met zijn gevoelens en gedachten. In het KRO/ NCRV tv-programma 'Hij, zij, hen' praat Nathan openhartig over zijn transitie. Zo meldt Omroep West.

"Als ik maar één iemand kan helpen door te laten zien hoe ik mijn transitie heb volbracht en waar ik tegenaan ben gelopen dan is mijn hart al blij", legt Nathan uit. Naast dat Nathan alles vertelt over zijn transitie van vrouw naar man, zien de kijkers ook hoe hij zich voorbereidt op de geslachtsbevestigende operatie.

In 2017 besloot Nathan in transitie te gaan. Dat besluit werd niet gelijk door iedereen geaccepteerd. "Mijn broer heeft het lastig gehad. Voor hem was het in het begin: 'Je blijft altijd mijn zusje.' Nu heeft hij het geaccepteerd en zijn excuses aangeboden."

Ook op zijn werk bij de politie Den Haag werd zijn geslachtsverandering van vrouw naar man lang niet door alle collega's begrepen en geaccepteerd. "Er werd eerst wel normaal op mij gereageerd. Maar toen men zag dat ik aan het veranderen was, was het allemaal heel raar. Er werd achter mijn rug om over mij gesproken en ik werd belachelijk gemaakt. Er kwamen nare opmerkingen. Inmiddels gaat het een stuk beter met de acceptatie van mijn transitie binnen het korps."