Welkom in onze wijk, maar tief op met je kerstverlichting!

Een inwoonster van Hoogeveen ontving gistermiddag wel een bijzondere brief op haar deurmat. Een anonieme buurtbewoner heette haar van harte welkom in de wijk maar kreeg gelijk een bak met zure opmerkingen over haar kerstlichtjes waarmee ze haar huis aan de buitenkant had versierd.

Het briefje luidde als volgt :

'Geachte bewoners;

Uiteraard bent U van harte welkom als nieuwe bewoners in onze wijk. Maar met o.a. uw extreme/kermisachtige en asociaal ogende bonte "Kerstversiering" in uw voortuin/raam hebt U ons als uw mede wijk bewoners op een zeer onaangename wijze verrast, aangezien die versiering en dan nog wel op zo'n in het oog springende locatie "kerstonterend" is en onder geen enkele wijze past in onze respectabele wijk. Hierdoor verzoeken wij U heel vriendelijk om alsjeblieft die extreme en verloederende glitterverlichting te verwijderen en eventueel te vervangen door een rustige en bij een "kerst" passende "kerstverlichting".

Alvast onze hartelijke dank.
Hoogachtend
Uw mede wijkbewoners'


Opvallend genoeg weten de naaste buurtbewoners niets van de brief af. Wie de brief wel heeft geschreven is een raadsel voor de inwoonster van Hoogeveen.