Goedemorgen!

Iedere ochtend buigt Driek Oplopers zich over het nieuws om daarna een lastige vraag te stellen. Vandaag de website van pedo-slachtoffer Chris Hölsken.

De website van pedojager Chris Hölsken is door zijn internetprovider uit de lucht gehaald. Als je die zin zo lees, denk je al gauw “schande!” Maar dat is het niet. Hölsken is zelf in zijn jeugd seksueel misbruikt, en dat is verschrikkelijk. Maar zijn website heeft weinig van doen met een echte strijd tegen pedoseksuelen. Veeleer lijken de activiteiten van Hölsken gericht te zijn op de verwerking van zijn eigen trauma’s. Zelfs mensen die zich nooit aan kinderen hebben vergrepen, worden op zijn site in een kwaad daglicht gesteld:
 
Chris Hölsken was er door de rechter toe veroordeeld, dat hij de naam van een zwager van de rondreizende pedoseksueel Sietse van der V. van zijn website moest halen. Hölsken weigerde aan dat vonnis gehoor te geven.
 
Je kunt je afvragen, of zo’n internetprovider niet al te slaafs verzoeken van de rechtbank opvolgt, en zijn klanten op zwart zet. Maar de belangrijkste vraag:
 
Kan Chris Hölsken mij even laten weten, waarom hij vindt dat uitspraken van de rechter niet voor hem gelden? Staat hij boven de wet?