Goedemorgen!

Iedere ochtend buigt Driek Oplopers zich over het nieuws om daarna een lastige vraag te stellen. Vandaag over het gebrek aan gezag van minister ter Horst.

Wat zijn toezeggingen van ministers eigenlijk waard? Een half jaar geleden beloofde minister Guusje ter Horst dat de overheid voortaan rekeningen binnen 30 dagen zal betalen. Maar vandaag de dag worden rekeningen nog steeds gemiddeld pas na 49 dagen betaald. Moet je als burger eens proberen...

Nee, burgers hoeven het niet in hun hoofd te halen, te laat te betalen, wanneer zij rekeningen van de overheid krijgen, zoals belastingaanslagen en bekeuringen. Dan regent het boetes. Waarom zou de overheid dan wel mogen talmen als het op betalen aankomt? Nota bene uitgerekend het Ministerie van Justitie betaalt maar liefst de helft van zijn rekeningen te laat.

Minister Ter Horst heeft haar belofte gewoon niet waargemaakt. Nee, zij houdt zich liever bezig met voorstellen om wandelaars die een borrel op hebben, op de bon te slingeren. Kan de bewindsvrouwe mij even laten weten, of ze zelf ook niet vindt dat ze zich nu zo enorm belachelijk heeft gemaakt, dat er maar één ding op zit: vertrekken?