Vraag het aan Googlemutti en Wikisil ( antwoord )

De mens is van nature een nieuwsgierig wezen. Kleine kleutertjes beginnen al met het eeuwige "waarom?" spelletje en als volwassen ben je natuurlijk nog steeds benieuwd waarom bepaalde dingen zijn zoals ze zijn. Is jouw probleem echter dat je waarom vragen te moeilijk zijn voor de meeste mensen en je zelf te lui/moe/zielig/druk bent om het antwoord op te zoeken? Niet langer meer want Googlemutti und Wikisil zijn hier om al jullie prangende vragen te beantwoorden! Alle vragen, ja alle vragen behalve persoonlijke vragen over onszelf.

De twee uitverkoren vragen van vorige week zijn;
Als katten iets fijn vinden gaan ze spinnen. Maar waar komt dit geluid vandaan? Hoe maken ze dat zachte knorrende geluid? Door Rossdale.
Waarom krult schaamhaar? Door Smeerik

Als katten iets fijn vinden gaan ze spinnen. Maar waar komt dit geluid vandaan? Hoe maken ze dat zachte knorrende geluid? door Wikisil

Katten spinnen echter niet alleen als ze tevreden zijn, ze spinnen ook bij pijn, angst en baren.

Hoe katten spinnen is voor de wetenschap nog steeds een raadsel, maar er zijn twee theorieën in omloop.
De eerste denkt dat komt door twee membraanplooien achter het strottenhoofd, de zgn. valse stembanden.

De tweede theorie denkt dat geproduceerd wordt door bloed in een grote ader, waarvan de vibratie door de luchtpijp wordt versterkt.

Er is nu onderzoek bezig die moet bewijzen dat het kattengespin te maken heeft met het versterken van de botten. Het is namelijk gebleken dat beenderen die blootgesteld worden aan een frequentie bereiken van 20-50 Hz, beter genezen. Dit zou een verklaring kunnen zijn waarom katten 9 levens zouden hebben.

Waarom krult schaamhaar? door Googlemutti

Schaamhaar lijkt meer qua structuur en kleur op de wenkbrauw dan hoofdhaar. Ook verschilt het van ras en per persoon.

De reden dat schaamhaar krult komt doordat het een ovale structuur heeft ( een soort ovale buisjes) wat makkelijker krult

Bij de mannen groeit het in ruitvorm en bij vrouwen eerder driehoekig

Het schaamhaar heeft echter ook een functie, in de oertijd het was een teken dat de vrouw geslachtsrijp was, verder zorgt het schaamhaar ervoor dat de feromonen ( geurstoffen die seksuele opwinding veroorzaken) langer blijven hangen en er is zelfs geopperd dat het als stootkussen zou dienen bij het hebben van seks.