Vraag het aan Googlemutti en Wikisil ( antwoord)

De mens is van nature een nieuwsgierig wezen. Kleine kleutertjes beginnen al met het eeuwige "waarom?" spelletje en als volwassen ben je natuurlijk nog steeds benieuwd waarom bepaalde dingen zijn zoals ze zijn. Is jouw probleem echter dat je waarom vragen te moeilijk zijn voor de meeste mensen en je zelf te lui/moe/zielig/druk bent om het antwoord op te zoeken? Niet langer meer want Googlemutti und Wikisil zijn hier om al jullie prangende vragen te beantwoorden! Alle vragen, ja alle vragen behalve persoonlijke vragen over onszelf.
Wegens ziekte van Mutter wordt er deze week maar een vraag beantwoord.

De uitverkoren vragen van vorige week en de week daarvoor zijn;
Waarom word je misselijk als je een tijd niet hebt gegeten, als je misselijk bent heb je namelijk geen zin om iets te eten, door Woeiiiiii
Waarom blijven je oren en neus je hele leven groeien, door Dice-of-ice.

Waarom word je misselijk als je een tijd niet hebt gegeten, als je misselijk bent heb je namelijk geen zin om iets te eten. Woeiiiiii door Wikisil

Misselijk worden als je honger hebt is inderdaad niet zo logisch, maar heel erg makkelijker verklaarbaar. Je maag produceert maagsappen om eten af te breken zodat de belangrijke voedingsstoffen eruit gehaald kunnen worden. Je maag doet dit ook als er geen eten in zit. De sappen worden dus niet gebruikt maar wel gemaakt en een teveel aan maagsappen kan leiden tot wat we noemen, brandend maagzuur. Je hebt dus een berg maagsappen die geen voedsel te verteren hebben, waardoor je misselijk wordt. Je misselijkheid gaat dan ook weg zodra je wat eet en je maagsappen zich weer kunnen richten op het verteren van voedsel.
Voor mensen die vaak misselijk zijn is het 6 keer per dag nuttigen van een kleine maaltijd dan meestal ook verstandig. Zo hoeft je maag niet al te veel in een keer te doen, maar heeft het wel altijd wat te doen waardoor de maagsappen in ieder geval geen misselijkheid meer veroorzaken.

Waarom blijven je oren en neus je hele leven groeien? Dice-of-ice door Wikisil

Je oren en je neus groeien je hele leven lang, dat is absoluut waar, maar waarom is eigenlijk nog een raadsel. Je oren en je neus hebben twee dingen met elkaar gemeen. Ze zijn beiden zintuigen die in de loop van de jaren verslechteren en ze bestaan beiden voor een deel uit elastisch kraakbeen. Dit kraakbeen is buigzamer dan ander kraakbeen en waarschijnlijk het enige kraakbeen wat blijft groeien ondanks dat je andere kraakbeen en gebeente niet meer doorgroeien.
Zoals ik al zei is het waarom niet duidelijk. Wel is er de theorie dat je oren en je neus door blijven groeien om het verlies van reuk en gehoor te compenseren. Helaas voor ons is dit nog niet bewezen en moet deze vraag onbeantwoord blijven!