Hallo? Bent u daar nog?

Uit onderzoek is gebleken dat mensen slechter bereikbaar zijn geworden door de mobiele telefoon. Eénderde van werkend Nederland zal nog goed bereikbaar zijn, zegt een spraak- en dataspecialist.

Euh? Je zou toch verwachten dat een mobiele telefoon de mensen juist beter bereikbaar maakt? In de bus, in de supermarkt ("Schat, welk wasmiddel moet ik hebben?"), bij de cafetaria, overal kom je de mobiele telefoon tegen.

Uit onderzoek van Interview/NSS blijkt dat minder dan de helft van de werknemers de telefoon opneemt als er naar hun vaste nummer wordt gebeld. En als er gebeld wordt naar het hoofdnummer, dan wordt men constant doorgeschakeld van het ene naar het andere nummer zonder dat de beller de juiste persoon aan de lijn krijgt. Volgens Interview/NSS wordt de communicatie te complex, waardoor je vrijwel niemand op een normale manier te pakken kunt krijgen. Daar ben ik het roerig mee eens, in deze tijd van grote call-centers en telefonische computermachines. Heb jij ooit bij een groot bedrijf binnen vijf minuten de juiste persoon te pakken gekregen?