Nummer 1 hits van weleer: De hits uit 1999

Voor een (hopelijk) klein beetje nostalgie hier een item met nummer 1 hits uit de Top 40 van het geboortejaar van FOK! 1999.

 
Bij een bloemententoonstelling in Bovenkarspel raken veel mensen besmet met legionella. Het kost aan 32 mensen het leven. Ook start de NAVO met bombardementen op Kosovo en komen bij een brand in de Mont Blanctunnel tussen Frankrijk en Italië 39 mensen om het leven.
 
In de VS vindt een van de meest bekende high school shootings plaats. Dylan Klebold en Eric Harris schieten 12 leerlingen en een leraar dood en verwonden nog eens 24 anderen voor ze zichzelf van het leven beroven. Feyenoord werd voor de 14e keer landskampioen.
 
Bluetooth ziet het levenslicht, het Laatste Avondmaal van Leonardo Da Vinci is na 22 jaar restauratie eindelijk klaar en wordt weer tentoongesteld en The Rolling Stones treden op in het stadspark in Groningen.
 
Verder komt de Sega Dreamcast op de markt en sluiten de Verenigde Staten en China een handelsovereenkomst, neemt Boris Jeltsin ontslag als president van Rusland om de weg vrij te maken voor Vladimir Poetin, opent de Millennium Dome in Greenwich, Londen en zendt radio 2 voor het eerst de top 2000 uit.
 
Tenslotte wordt Ex-beatle George Harrison meerdere malen thuis in zijn borst gestoken door mafklapper Michael Anram, die er van overtuigd is dat Harrison de duivel is.
 
Wat er in de top-40 op 1 stond in 1971 zie je op de volgende pagina's.