Vijf gametips voor de maand oktober

3. Trine 4

Ik weet nog dat ik de eerste Trine speelde en ik het een prachtige wereld vol detail vond. Deel 2 deed meer van dat , dus ik was ook erg blij toen deel 3 aangekondigd werd. Maar die viel tegen. Het werd 3D, iets wat veel games een beetje als verplichting zien. Het spel was ook kort, de puzzels waren meh, kortom, Trine 3 hadden ze van mij mogen laten. Deze maand komt Trine 4 uit en gelukkig hebben de makers geluisterd naar al het commentaar.

Trine 4: The Nightmare Prince gaat terug naar de roots van de franchise. De klassieke gameplay-stijl is terug en dit keer met prachtige 2.5D-graphics. Dat wil zeggen: de personages zijn 3D, maar ze worden tegen een 2D-achtergrond gezet. De details en de kleuren spatten van het scherm. Het spel lijkt een stuk langer te worden, en de puzzels die we in de demo tegenkwamen waren interessant genoeg.

In Trine 4: The Nightmare Prince heeft prins Selius last van nachtmerries. Dat zal normaal slaapgebrek opleveren, maar in zijn geval is het erger: door zijn magische krachten komen de nachtmerries tot leven. De prins ontvlucht het kasteel en zo wordt het probleem alleen maar groter en verspreiden de nachtmerries zich over de wereld. Onze drie helden gaan achter de prins aan om hem te vinden en het probleem op te lossen voordat de hele wereld in een nachtmerrie verandert. Dit mogen we vanaf 8 oktober doen op pc, Switch, PlayStation 4 en Xbox One.