Vijf gametips voor de maand oktober

2. The Outer Worlds

We leven in een wereld waarin The Elder Scrolls een generatie overslaat en waarin de twee nieuwe Fallout-games veel mensen enorm teleurstellen. Het is dus niet vreemd dat wanneer Obsidian een soortgelijke game aankondigt met de originele bedenkers van Fallout aan het roer dat iedereen naar de game uitkijkt.

Je speelt in een wereld waarin megacorporaties de macht hebben en zich hebben verspreid over meerdere planeten in het universum. Als speler word je wakker uit je cryoslaap na een mislukte reis naar het einde van het universum en moet jij al deze werelden langsgaan om de ware aard van deze corporaties te achterhalen.

The Outer Worlds is een first-person RPG die veel van de klassieke elementen meebrengt. Denk aan dialoogbomen, meerdere companions die je kunt recruiten en mee kunt nemen, skill trees, de mogelijkheid om de game compleet in stealth te spelen en meer. Het lijkt een game te worden die precies geeft waar andere ontwikkelaars deze generatie kaarten hebben laten liggen.

Daarmee lijkt de enige valkuil van de game de verwachtingen van de fans te worden. Deze game moet het worden, maar of dat ook lukt is natuurlijk nog maar de vraag. The Outer Worlds komt 25 oktober uit voor pc, PlayStation 4 en Xbox One en is ook in ontwikkeling voor Nintendo Switch.