Vijf gametips voor de maand maart

Ori and the Blind Forest

We hebben al eerder de mogelijkheid gehad om Ori eens aan de tand te voelen en dat was al een prima eerste indruk. Prachtige omgevingen die allemaal handgetekend lijken, mooie sfeervolle belichting door het bladerdek van een bos en sterren schijnen aan de hemel. Sfeer heeft het spel zeker. Een lichtgevend wezentje staat te ademen terwijl het wacht tot jij gebruikmaakt van de controller.

Het wezentje heet Ori. Hij is ooit op aarde gevallen en opgevangen door een mentor die zo uit een Ghibli-film lijkt weggelopen. In de intro zien we dat deze mentor door een boosaardige uil is meegenomen. Het wezentje gaat op zoek naar zijn meester en op zijn avontuur komt hij erachter wat er allemaal gebeurd is, en ook wie hij zelf eigenlijk is. De proloog van de game Ori legt uit hoe Ori geboren en opgegroeid is en hoe het zo ver is gekomen dat hij het bos moet redden.

Het spel heeft sfeer, een goed reagerend combatsysteem dat Metroid-invloeden heeft en de makers gaan er prat op dat ze een goed verhaal vertellen en uitdagende puzzels bieden. Nu zal een ontwikkelaar dat nogal snel beweren, maar door de twee punten die we in onze eerste indruk al meekregen, hebben we er vertrouwen in.