Franklop's marathonblog (4)

FOK!sport-medewerker franklop gaat één van zijn voorgenomen doelen proberen te halen in 2011: het uitlopen van de marathon van Rotterdam. Middels een blog zal hij jullie FOK!users op de hoogte houden van zijn voorbereiding, die ongetwijfeld gepaard zal gaan met hoge pieken en diepe dalen.

Nou daar zijn we weer met een blog van mijn kant, de eerste van 2011. Allereerst allemaal de beste wensen natuurlijk voor 2011. Ik had een relatieve rustperiode tijdens de kerst en oud en nieuw met betrekking tot het hardlopen. Deels kwam dit door het weer (door 20 cm sneeuw banjeren gaat niet zo makkelijk) en deels ook door drukte op het werk.

Van de week voor het eerst in drie weken kunnen lopen en dat viel me toch wel wat tegen na alle alcohol en eten rond de kerst. Het sloeg al snel op de kuiten en heb nu een rondje van 5,5 km en 10,5 km achter de rug. Toch zal ik nu wat concessies moeten gaan doen wil ik enigszins goed voorbereid aan de marathon willen verschijnen.

Ik heb nou niet echt de bouw van een marathonloper (1,94 à 95 kilo) en zal dus het een en ander aan gewicht moeten verliezen om mezelf een plezier te doen. Want minder kilo's meeslepen zorgt er ook voor dat ik minder energie hoef te gebruiken.

Nu ik er zo over nadenk zal ik dan best veel dingen moeten laten liggen de komende drie maanden. Het alcoholgebruik zal nog verder naar beneden moeten en misschien moet ik zelfs maar weekenden overslaan. Jammer is dan wel dat ik een week voor de marathon in Londen zit en ik daar dus ook de pints aan de kant moet laten staan.

Ook zullen de eetpatronen aangepast moeten worden, niet meer wat makkelijks eten maar altijd gewoon koken. Veel vrije tijd zal ik ook niet meer overhouden. Kom pas 's avonds om 19:00 terug van het werk, daarna moet er gekookt worden en daarna moet er een flink stuk gelopen worden... poe dat wordt een leuk schema de komende tijd.

En waar doe ik het allemaal voor? Om voor mezelf te bewijzen dat ik 42 kilometer en 195 meter achter elkaar kan hardlopen en dat ook nog eens binnen vijf en een half uur? Daar gaan we de komende tijd maar eens even over nadenken.