After E3-special 2006

Het was een drukke E3 voor Nintendo, ze moesten immers voor vier consoles dingen laten zien: de GameBoy Advance, de GameCube, de Nintendo DS en de Wii. Over de eerste twee is echter niet zo heel veel te vertellen, dus daar beginnen we mee.

De GameBoy Advance

Ondanks dat er nog enorm veel games voor de GBA gaan uitkomen is het aantal must-haves op één hand te tellen. Er komen nog twee Final Fantasy games, een Metal Slug en een Pokémon en dan hebben we de toppers wel weer gehad. Eventueel zou je Yggdra Union nog mee kunnen pikken als je strategie fanaat bent, maar dan is het echt wel klaar.

FFVI en Metal Slug<\/center>

De GameCube

Het tweede apparaat van Nintendo dat stervende is, is de GameCube, zeker nu Zelda: Twilight Princess een aparte Wii versie krijgt. Gelukkig zijn er wel nog een aantal Cubegames aangekondigd, waaronder de potentiële toppers Tomb Raider Legend, Super Paper Mario, Baten Kaitos Origins, Monkey Ball Adventures en DK: Bongo Blast. De Cube bezitter zal hier waarschijnlijk nog wel flink van kunnen genieten voordat de Wii uitkomt eind dit jaar.

DK: Bongo Blast en Super Paper Mario<\/center>

De Nintendo DS

Net als voor de GBA zijn er voor de DS enorm veel titels aangekondigd waarbij Nintendo zelf voor een groot deel verantwoordelijk is. Games als Yoshi’s Island 2, Zelda: Phantom Hourglass en Diddy Kong Racing zijn zo goed als zeker al toppers waar een hoop DS bezitters naar uitkijken. In totaal heeft Nintendo zelf 24 games voor de DS in de planning zitten en ook het third party aandeel is groot. Naast de gebruikelijke Disney (en andere film) games kunnen we uitkijken naar een nieuwe Castlevania, Megaman ZX, Contact, Pro Evolution Soccer, Cooking Mama, een nieuwe Phoenix Wright en natuurlijk Final Fantasy III

Diddy Kong Racing en Zelda: Phantom Hourglass<\/center>

Naast games krijgt de Nintendo DS ook een internet browser, deze browser is gebaseerd op Opera. Helaas is het nog niet bekend wanneer de browser in Europa uitkomt.

De Wii

Voor velen hét hoogtepunt van de show (zelfs Reuters was het daarmee eens): de Wii. De console die eerst bekend stond als Nintendo Revolution.

<\/center>

Het was overigens niet allemaal koek en ei met de Wii, één van de belangrijkste zaken, de launchprijs en –datum, zijn nog niet bekend gemaakt. Ook de prijzen van de Virtual Console games zijn niet officieel bekend gemaakt, al hebben we hierover wel wat geruchten natuurlijk. Maar goed, op deze info moeten we dus even wachten. Gelukkig kon Nintendo wel vertellen dat er zo’n 80 games voor de Wii in de planning zitten. Net als bij alle Nintendo consoles maakt Nintendo het grootste deel van deze games en kunnen we toppers verwachten als Super Mario Galaxy, Super Smash Brothers, Metroid Prime 3: Corruption, Wario Ware en de speciaal voor de Wii aangepaste Zelda: Twilight Princess.

Wat betreft de third party support is het nog niet helemaal zoals het zou kunnen volgens sommigen, maar titels als Monkey Ball en Red Steel begint dat ook wel goed.

Metroid Prime 3 en Wario Ware<\/center>

Qua hardware was er ook wat nieuws; zo blijkt de Wiimote een ingebouwde speaker te hebben en zijn de Classic Controller en gun uitbreiding onthuld. Een feature die in de Wii zelf ingebakken zit is Connect 24, hiermee is de Wii altijd online, ook als is op standby staat. Wat er hierdoor allemaal mogelijk is moet nog blijken, maar met bijvoorbeeld Animal Crossing wordt het al snel duidelijk. Je vrienden kunnen nu je dorp bezoeken en dingen achterlaten zonder dat je zelf aan het spelen bent.

Meer over de Wii zal er de komende maanden verteld worden, onthoudt in ieder geval de volgende woorden Playing = Believing.

Tot slot kun je hier nog eens het live verslag van de Nintendo Persconferentie van de E3 nalezen. Daarnaast is hier een sfeerimpressie van onze Lexie die bij de conferentie aanwezig was.