Voetbalforum bestaat 5 jaar!

VBL is natuurlijk vooral de users van VBL. Een bijzonder gezelschap liefhebbers die samen VBL tot een groot succes maken! Hieronder persoonlijke stukken over 5 jaar VBL.

Beschouw

Op Fok! blijf je jong

Al surfend op internet kwam ik op zekere avond bij toeval terecht op de site van Fok! Het moest er wel een keer van komen, want surfen op internet doe ik al sinds ik jaren geleden van een collega voor een zacht prijsje zijn half versleten computer overnam. Een muisarm kreeg ik van het zoeken naar alles over voetbal. Het lezen van krantenartikelen, voetbalweekbladen en de uit de bibliotheek gehaalde voetbalboeken was bij lange na niet genoeg. Trouwens, dat kon me steeds minder boeien, uitzonderingen als de maandelijkse op de deurmat ploffende Johan en de meeste afleveringen van Hard Gras daargelaten. Maar ik was op zoek naar wat anders. Iets verfrissends.

En toen zat ik ineens op Fok! Op VBL waren tientallen topics, die ik allemaal bezocht. Uren heb ik besteed aan het doornemen van hetgeen mensen daar postten en al snel viel me op dat het er op Fok! beschaafd aan toe ging. Of je nu voor Ajax was, voor Feyenoord, PSV of voor welke andere club dan ook, de insteek en de toonzetting van de discussies was en bleef correct en als het er bij hoge uitzondering eens iets minder correct aan toe ging, werd er ingegrepen. Wat me ook aantrok waren de talloze spelletjes die je op Fok! kon doen.

"Daar wil ik bij horen", zo vond ik, maar iets weerhield me daarvan. Fok! presenteerde zich namelijk als een jongerensite en jong was ik met mijn 49 jaar niet meer. Na lang wikken en wegen besloot ik me toch aan te melden. Ik zou gauw genoeg zien hoe de jeugd op mijn bijdragen zou reageren. Op oudejaarsavond 2005 meldde ik me aan en meteen begon ik verwoed te posten. Maar van de gebruiken op Fok! was ik toen helemaal niet op de hoogte.

In het Voetbalassociatietopic werd ik binnen een paar dagen op mijn vingers getikt door een gebruiker die als tekening een raar hoofd meedroeg, met de tong uit de mond.
quote:
quote:
Op De grote VBL-kwis #141 : Ook tijdens de winterstop schreef Beschouw het volgende:
Typen kan je wel, maar van voetbal weet je niet veel. 1-0 voor mij.
Het was Antoon ‘Rat’ Verlegh
Trouwens, quoten, hoe doe je dat?
quote:
Op De grote VBL-Kwis #142: Vragen stellen staat vrij schreef tong80 het volgende:

[..]

Ok je bent pas 2 dagen Fokker, je leert nog wel


Om een lang verhaal kort te maken; het was tong die me inwijdde in de gebruiken van Fok! Van tong heb ik les gehad en ik ben hem er nog dankbaar om. Hij vergoeilijkte mijn onwetendheid bij de andere users met de woorden: "Gezien de namen die Beschouw noemt in het associatietopic moet het een al wat oudere man zijn." Ik wist meteen mijn plaats.

We zijn inmiddels twee jaar verder en op Fok! in VBL weet ik nu mijn weg. Quoten vergeet ik nooit meer, meegevoerde tekeningen heten usericons, mensen die de boel bewaken zijn mods en topics openen kan ik ook. Het mooiste in de afgelopen twee jaar was de onderscheiding die me ten deel viel: de Klaas-Jan Huntelaar Award als beste nieuwkomer. Een (inmiddels) 50-jarige debutant die aan de haal gaat met zo’n prijs; geweldig.

Fok! Ik heb er uren en uren met veel plezier in doorgebracht en zal dat voorlopig blijven doen. Voor veel users ben ik al een halve bejaarde, maar deze halve bejaarde blijft door Fok! geestelijk jong. Fok! is een uitkomst. Maar dat geldt voor jullie allemaal, vermoed ik. In de twee jaar dat ik meedoe zijn er onnoemelijk veel nieuwe users bijgekomen, maar de mannen (en vrouwen) van toen, zijn er bijna allemaal nog.

Ook tong, die weliswaar niet van mijn leeftijd is, maar toch ook al een respectabele leeftijd heeft bereikt. En hij is niet de enige op leeftijd.
Tegenwoordig staat op de Frontpage de volgende omschrijving van Fok!:
quote:
FOK! is ooit begonnen als jongerensite, met als doel de grootste van Nederland te worden. Groot zijn we geworden, maar FOK! is allang niet meer voor jongeren alleen.
51 Jaar ben ik nu, maar op Fok! voel ik me helemaal thuis. Mooi vind ik dat. Dat Fok!VBL nog maar lang mag blijven bestaan.




Borisz

Hoe ik op fok! terecht ben gekomen, geen flauw idee. Op een koude dinsdagavond in november 2004 had ik mij aangemeld. Ik zat in den beginne vooral in lurkmodus en zat vooral op de FP. Begin 2005 begon ik ook op het forum te posten. Vooral in de World of Warcraft topic reeks. WoW heb ik een jaartje gespeeld toen maar mee opgehouden, had alles binnen en vond beetje saai worden.
Ongeveer een jaar later nadat ik mij had aangemeld bezocht ik voor het eerst HOOLS met als binnenkomer.
quote:
Op [url=http://forum.fok.nl/topic/774896][HOOLS] Het VBL cafe #963: Sophie zit ook op Fok![/url] schreef borisz het volgende:
Wie doet de bar?

Ik wil een biertje om die 1-0 te verdrinken
Op die dag verloor Ajax in Nijmegen van NEC. HOOLS heb nooit meer verlaten en is VBL mijn forum geworden. Tegenwoordig ben ik actief met het organiseren van toernooien en de Champions league toto.




DANILXL

Allereerst natuurlijk iedereen een heel gelukkig Nieuwjaar toegewenst. Ik zag een tijdje geleden een topic staan met daarin de vraag of ik een stukje wilde schrijven over VBL. Aangezien ik op de universiteit toch niks te doen heb, was ik wel bereid hier wat tijd in te steken.

VBL, tsja ik ben nog niet zo heel erg lang lid, dus mijn verhaaltje is dus vooral van toepassing op de afgelopen twee jaar.

VBL doet me vooral denken aan de onderlinge strijd tussen de voetbalclubs en dus ook tussen de members. Door middel van een hoop ‘trollen’ proberen de leden de getergde fans van de andere clubs uit de tent te lokken. Dit flamen en getroll bezorgt mij vaak een glimlach op het gezicht.

VBL is een strak georganiseerd subforum waar de regels strak nageleefd worden. Hierdoor wordt het geen rommeltje en dit is een goede zaak.

VBL ‘iconen’ zoals DAM en andere members bezorgen me vaak een glimlach door hun provocerende, niet op waarheid berustte berichten waarmee ze zich de woede van de trouwe fans op de hals halen.

VBL gaat niet alleen over het heden, maar ook oud spelers en andere voetbalgerelateerde zaken komen aan de orde. Ook de FM reeks mag niet in dit rijtje ontbreken.

VBL – De meeste mensen hebben een heel grote kennis van het voetbal en het is vaak leuk om te lezen over de hoogtijdagen van spelers waarvan de meeste users nog nooit van gehoord hadden.

Nouja, dit was het wel zo’n beetje. Nog veel succes toegewenst de komende dagen en ik hoop dat ik nog vele uren op dit forum actief zal blijven