Voetbalforum bestaat 5 jaar!

-Vaduz-

Mooi was/is die tijd

Wat gaat de tijd snel, bedenk ik me toch steeds. En het is een prachtcliché om mee te openen. 5 jaar alweer, heb ik van horen zeggen. Ik was er bij de start niet bij en kwam pas begin 2004 aanwaaien. Dus hoe geniaal golfer (die later praktisch in zijn eentje de dienst uitmaakte, petje af!) en Doc de boel op poten hebben gezet weet ik niet. Het moet gaaf zijn geweest om zoiets gevormd te zien worden en het dan zelf in goede banen te leiden. Daarover lees ik straks van de heren zelf wel denk ik. Begin 2004, wat weet ik daar nog van? Ik weet nog dat ik op Fok! terechtgekomen ben via het Idols-forum. Ik was op Google aan het zoeken naar informatie over de kandidaten, kwam terecht op het forum en toen ben ik blijven hangen. En dan na een tijdje enkel Idols ontdek je dat er toch wel meer aanbod is. Er stak voor mij, voetballiefhebber pur sang, maar 1 subforum boven de rest uit: Voetbal. Als eerste heb ik me in het VBL-kwis topic gemengd. Ene tong80 en ene methodmich waren elkaar daar aan het bestoken met vragen. Toen ik daar terechtkwam dacht ik dat m’n kennis bijzonder groot was. Maar dat viel me even tegen. De vragen uit het verleden waren niet aan me besteed en ook op een aantal actuele moest ik het antwoord schuldig blijven. En stelde ik een vraag, het antwoord was zo gegeven. De andere topics had ik ook snel gevonden.

Het begon mod golfer op te vallen in Hools: "die Vaduz is bezig met een methodmichje, een hele rij posts onder elkaar." Dat allrounden viel blijkbaar zo op dat ze midden 2005 wel een mod in me zagen. Dat heb ik met alle plezier bijna een jaar gedaan in een leuk team met Suijk en rubbereend. Het viel niet altijd even mee, het leek bij tijd en wijlen net of er een groot deel van de users in de pubertijd zat. Een gevoel dat ik nu minder heb, over de huidige gang van zaken. Maar ja, dan hebben we ze maar door die tijd geloodst, ook nuttig! Haha. We konden goed van elkaar op aan als modteam en dat maakte de tijd toch wel erg leuk. En toen die rel in augustus 2006, tjah, het was niet zo heel verkeerd voor m'n niet-computerleven. In het begin is het wel even flink balen hoe zoiets uit de hand kan lopen. Maar er zijn veel belangrijkere dingen en gelukkig was daar de kerstgratie. (de steunbetuigingen eerder deden ook zeker goed, niet te vergeten) Met de gratie kwam de rust in Voetbal ook weer terug. Het moet geen makkelijke tijd zijn geweest voor Bos81 en Da_Sandman. Mijn complimenten heren. De mods wisselden daarna door, rubbereend kwam terug, RayMania en later dndiek kwamen en ik vermaakte me weer goed in VBL. Er werd me zelfs enkele weken geleden gevraagd of ik terug wilde keren als moderator. Na wat wikken en wegen besloot ik er toch weer voor te gaan.

Mijn persoonlijke hoogtepunt is deze topicreeks: Algeheel zaterdagamateurkampioenschap Algeheel zaterdagkampioenschap deel 2 Het betreft de kampioenscompetitie amateurs in 2004/2005. Mijn club, Excelsior, was direct in het eerste hoofdklassejaar kampioen geworden en het superelftal van ASWH, de club van methodmich in de eigen hoofdklasse ook. Dus samen met de IJsselmeervogels werd er een kampioenspoule gevormd. Ik ben met de georganiseerde busreis mee geweest en heb zowel Bunschoten als Hendrik-Ido-Ambacht aangedaan. ASWH, Excelsior, was een vrij bizarre pot. Ik stond met methodmich langs de lijn te genieten van een snelle 0-2 voorsprong. Uiteindelijk was methodmich de genietende tweede en kon ik met een 'klotegevoel' terug naar Rijssen, met een 3-2 verlies. Maar de dag was geslaagd, evenals de topicreeks die ik met plezier teruglees als ik hem zie.

Op naar het volgende jubileum, we proosten op VBL!




rubbereend

In de tijd voordat ik me aanmeldde op FOK! Lurkte ik vooral mee in SPT (waar de voetbaltopics destijds stonden) en ergerde ik me kapot aan al die domme voetbal-meningen. Mijn mening was duidelijk superieur en ik had gelijk! Na maanden van ergeren heb ik me toch maar aangemeld om me in het discussie gedruis te storten. Al snel ontdekte ik dat er ook veel andere leuke subfora waren op FOK! Maar toch vooral SPT trok mijn aandacht.

Voetbal begon SPT wel erg te overheersen en ik was daarom begin 2003 erg blij met het tijdelijke VBL. Al snel vond ik ook daar mijn plaatsje. Heerlijk beetje lullen over voetbal, dat deed ik al met mijn vrienden maar ik kon nu met nog veel meer mensen in discussie. Heerlijk. Van een gekke Friese homo tot een eigenwijze Zeeuw die voor Ajax is. Met Ajacied die aan alle vooroordelen van arrogante Joden voldoen tot aan supporters die ongegeneerd van club verwisselden. Alles bleek er te vinden te zijn. Al snel voelde ik me er thuis. Zo thuis dat ik eens ging kijken in dat Hools, wat was dat nu? Er bleek over meer dan voetbal geluld te worden…… maar eens per ongeluk wat gepost en al snel zat ik er middenin. Nu bleek ik echt bij het VBL kliekje te behoren

VBL groeide als kool en juni 2005 zou Mitt gaat stoppen als mod op VBL, er kwam een sollicitatieronde! Na wat wikken en wegen heb ik destijds een sollicitatie ingestuurd. Onder de users was ik de favoriet; Wie wordt de nieuwe Mod? Deeltje 2! maar uiteindelijk werd het die schijnheilige Boschenaar Rubbereend wordt de nieuwe mod denk ik, #3
Jammer maar helaas dus, volgende keer beter dacht ik nog. Toen kwam die volgende keer en bleek dat dekselse konijn me voor te zijn: Afscheid van just me, welkom -Vaduz- op VBL. Maar uiteindelijk mocht ik dan op 2 november (na de befaamde “zet je msn eens aan eend”) DutchGooner opvolgen, Mod-wissel op VBL!

Later kwam Suijk er nog bij en draaiden we een lekker team met Suijk, Vaduz en ik. De boel liep zoals we wilden en het ging er destijds naar onze mening goed aan toe in VBL en we werkten als team lekker samen. Maar dat hield in één keer op! Toen er op 9 augustus een 'relletje' uitbrak op FOK! Waardoor veel modjes uit de crew werden gegooid. Ik heb toen besloten achter mijn collega's te gaan staan en uit solidariteit met Suijk en Vaduz mijn functie neer te leggen. En ineens ben je dan weer zwart

Dat was even wennen. Maar aan alles komt een eind en toen er in 2006 kerstgratie werd uitgesproken voor de stakingsmods werd mij gevraagd terug te komen. Daar heb ik meteen ja tegen gezegd. VBL liep niet helemaal lekker meer en ik wilde wel helpen! Uiteindelijk kwam dndiek er ook nog bij en zo hebben we met Raymania de laatste 8 maanden VBL proberen te veranderen. Dat heeft voor flinke discussies gezorgd achter de schermen maar gelukkig konden we met FA's samen komen tot een nieuw beleid. Dat doorvoeren was niet altijd even makkelijk.

Ik kan me een wedstrijden van Ajax tegen Weder herinneren, dndiek was net begonnen en kreeg meteen een vuurdoop. Het ging er zo heftig aan toe dat Raymania en dndiek constant de topics hebben zitten doorlezen en editten en ik mocht de notes bijhouden en zorgen voor mailtjes/PM's en de banverzoeken bij de FA's. Ziektes, doodverwensingen en andere onvriendelijkheden vlogen je om de oren. Gelukkig hebben we die tijden nu inmiddels wel achter ons gelaten en staat er weer een stabiel VBL. Een VBL waar voor iedereen een plekje is en waar we prettig in discussie kunnen over onze gemeenschappelijke liefde voor Voetbal

Zo is VBL gegroeid van experiment naar één van de grootste subfora van het FOK!Forum en misschien wel het grootste voetbalforum van Nederland. Binnen FOK! worden we op waarde geschat en is de betrokkenheid van de FA's ook sterk gegroeid. Dat was iets wat me deze 2 mod periode opviel. En dat is fijn om te merken. VBL wordt volwassen!

Kortom heb ik 5 jaar met veel plezier in VBL gewoond en ik hoop hier ook het 10 jarig jubileum mee te maken

Iedereen van harte gefeliciteerd met ons VBL!