FOK! Jaaroverzicht: 2006 luchtig bekeken

Steve IrwinThe Crocodile Hunter. Zo werd hij wel genoemd, de 44-jarige Australische presentator van televisie-documentaires. Nooit deinsde hij ervoor terug om met blote handen gevaarlijke slangen en reptielen te vangen. Steve Irwin vond zijn einde tijdens onderwateropnamen op het Grote Barriërerif. Zijn plotselinge dood was een schok voor de Australische bevolking en zijn vele fans wereldwijd. Een goudvis in een vijver van het Koninklijk Museum van Schotland had meer geluk. Het dier werd door een chirurg verlost van een lelijk gezwel boven een oog.

Allergievrije katMaar er was meer dierennieuws. Wist je bijvoorbeeld dat het nutteloos is om een blokje kaas in een muizenval te leggen? Dan kun je nog beter deze allergievrije kat het werk laten doen. Laat je huisdieren beter niet onder de hoede van dit zevenjarig meisje uit Drunen, want zij schept er genoegen in ze met een trampoline te lanceren. Ook de insecten kwamen in het nieuws: bezoekers van een Amerikaans pretpark hoefden met Halloween niet in de rij te staan als ze een levend exemplaar van de sissende Madagascar-kakkerlak verorberden. Smakelijk!

Strippen maar!
Een 22-jarige Belg houdt blijkbaar erg van stripshows. Hij wist vermoedelijk zo'n 150 meisjes tussen de 10 en de 14 jaar die voor hun webcam zaten uit de kleren te praten. Russische zakenlieden ondervonden waarom je maar niet uit je auto moet stappen als je ergens strippende meiden ziet. Voor een topless vrouw hadden ze beter op Google Earth kunnen kijken.

Paris Hilton's CDDe Britse kunstenaar Banksky is blijkbaar ook een liefhebber; hij bracht cd's uit waarop Paris Hilton met blote borsten prijkt. Strippende celebreties kunnen bovendien een behoorlijk zakcentje opleveren. Dat ondervond een kamermeisje in het Amsterdamse hotel waar Angelina Jolie verbleef. De 20-jarige Dominicaanse Mía Taveras hoefde niet uit de kleren. Ze kreeg naast de titel 'Miss Continente Americano 2006' ook nog een designerkroontje en een geldprijs van 12.000 dollar.

Seks
Seks en liefdeGoed nieuws voor vrouwen die moeite hebben een seksueel hoogtepunt te bereiken: deze behandeling maakt de g-plek groter waardoor er sneller een orgasme bereikt wordt met een intensiteit die heviger en dieper is dan ooit tevoren. Een partner met een vaardige tong kan ook behulpzaam zijn, maar bij orale seks bestaat volgens onderzoekers wel een kans op het oplopen van een kankerverwekkend virus. En kom je als man te snel klaar, dan is deze pil een uitkomst.

Een 29-jarige onderwijzeres uit de Amerikaanse staat Utah had een ruimhartige opvatting van haar taak. Haar mondelinge hulp aan een 17-jarige student kwam haar te staan op een boete. Cameo Patch liet de rechter weten dat het nooit meer zal voorkomen. Drie minderjarige inwoners van Gouda die tijdens een feestje een filmpje maakten van een 14-jarig meisje dat zichzelf bevredigde, en dit filmpje op internet verspreidden, kregen elk een taakstraf opgelegd.

Een student van de universiteit van Richmond in de Amerikaanse staat Virginia vroeg een bedrijf om de bestanden van zijn computer te kopiëren. Er bleken echter zestien seksplaatjes met minderjarigen op te staan. De medewerker van het bedrijf stelde dat de student hen nadrukkelijk had gevraagd om een kopie te maken van een map genaamd 'Kiddie porn', en dat zijn collega's en hij de bewuste bestanden niet hebben bekeken.

Oude schedelOntdekkingen
FOK!users die de nabestaanden van een dode 'Rust In Vrede' toewensen. Zulke reacties waren bij uitzondering een keer gepast bij het nieuws dat een vrijwel compleet skelet van een driejarig meisje was gevonden. De peuter, die behoorde tot de hominidensoort Australopithecus Afarensis, stierf 3,3 miljoen jaar geleden, en al haar soortgenoten zijn uitgestorven. Misschien had Bambam meer mandarijnen moeten eten: deze citrusvruchten schijnen de kans op kanker te verminderen.

Koraal in het soortenrijke zeegebied bij Vogelkop, PapuaHet is slecht gesteld met het rekenkundig niveau van beginnende pabo-studenten. Na het volgen van een intensief tien weken durend rekenprogramma bleken de juffen en meesters in spe even goed in sommetjes maken als een gemiddelde groep 8'er. Komt dit misschien, doordat ze als pubers hun hersens niet goed gebruiken? Wetenschappers die onderzoek deden naar het bedreigde onderwaterleven voor de kust van Vogelkop in de Indonesische provincie Papua, waren dan een stuk slimmer: ze wisten in amper zes weken meer dan vijftig nieuwe soorten vissen, weekdieren en koralen te ontdekken.

Geloof
September was ook een maand van verbazende uitspraken. Eerst liet de Paus al op ongewone wijze van zich horen: hij wil de dialoog tussen geloof en wetenschap over de oorsprong van het leven stimuleren. De zoon van de Libische leider Muammar Kadaffi had wel een advies voor Benedictus XVI: hij vindt dat de paus "de waarheid moet leren" en derhalve het islamitische geloof zou moeten omhelzen.

De Pakistaanse moslimgeestelijke Mohammed Siddiqui had een verzoenende boodschap. Hij riep in de Taibah-moskee in Amsterdam zijn toehoorders meerdere malen op "iedereen te laten zien dat de Islam een religie van liefde, vrede en broederschap is". De toenmalig minister van Justitie, Piet-Hein Donner, zei hierop te vinden dat we "de islam als nieuwe zuil in Nederland met open armen moeten ontvangen". Ook de invoering van de sharia sloot hij niet uit. Gelukkig gaat hij het fysiek of geestelijk pijn doen van kinderen verbieden.
Reclameposter van kledingmerk Gsus
Een Barbiepop zonder minirokjes, zonder decolleté en zonder make-up; welk kind wil nou zo'n ding? Blijkbaar veel meisjes in Turkije: daar is deze zogenaamde moslima-Barbie een echte rage geworden. De pop draagt een hoofddoek en is geheel bedekt met stof. Ook een religieus verantwoord zwempak blijkt een groot commercieel succes. En al vond de ChristenUnie het te bloot, de reclamecampagne van kledingmerk Gsus is eveneens goed geslaagd.

Veranderende regels
Het verboden drankje RudolphNaast de pedagogische tik wordt ook het partydrankje Rudolph verboden. Ter compensatie dan maar wat harder knallen met vuurwerk, dat mag voortaan weer. Regels omzeilen kan ook: automobilisten zijn de parkeerwachters te slim af door het gebruik van een handige parkeerschijf met klokje.

Records
Een vrouw in de Amerikaanse staat Arkansas die zocht naar mooie stenen, was wel even verrast toen "een vies stuk kwarts" dat ze vond, een diamant van 1,30 karaat bleek te zijn. Een Goldvish-mobieltje zal ze er niet van kunnen kopen: een Russische vastgoedtycoon kocht het fraaie toestel op de Miljonair Fair in Cannes voor een slordige één miljoen euro. Ook apart: een New Yorkse vrouw die met een bon voor een kop gratis koffie naar de koffieketen Starbucks ging, werd verteld dat de actie was gestaakt wegens te grote toeloop. Daarom heeft ze het bedrijf nu aangeklaagd voor een schadevergoeding van zo'n 90 miljoen euro.

Goed nieuws voor de langste vrouw ter wereld: ze krijgt eindelijk een paar elegante damesschoenen, maatje 57. Een Duitse schoenmaker zegde de reuzin toe naar China te zullen reizen om haar het schoeisel aan te meten. Een wereldrecord voor een 65-jarige Amerikaanse: haar nagels zijn nu met 7,51 meter de langste ter wereld. Gefeliciteerd!

Ali B - Petje afDan een opmerkelijk bijna-record: George W. Bush blijkt de op-een-na-domste Amerikaanse president uit de geschiedenis te zijn. Dit weerhield onze rapper Ali B er niet van om een nummer op te nemen met deze 'domkop'. In het gratis te downloaden liedje 'Bij bosjes', dat zijn nieuwe album 'Petje af' moet promoten, horen we Bush onder meer zeggen "We take lives, when we have to protect the people". Ook op FOK! werd een record bereikt: user tong80 maakte in september zijn 200.000ste post op het FOK!forum, voorwaar geen geringe prestatie!

En dan nog dit...
Steek jij graag je neus in andermans privézaken? Koop dan eens een gebruikte telefoon via internet. Met goedkope software kun je namelijk veel gewiste sms'jes en e-mails terughalen. Voor retro-gamers die houden van muziek zijn er de klassiek uitgevoerde concerten van het C64 Orchestra. Dat muzikale talenten je ook in de problemen kunnen brengen, ondervond deze dronken inbreker.

Een Braziliaans voetbalelftal wist zijn achterstand creatief om te zetten in een gelijkspel: de gelijkmaker werd namelijk gescoord door een ballenjongen. Ook een Duitse voetbaltrainer zette extra mankracht in: zijn aansporingen om zo snel mogelijk te scoren richtte hij namelijk aan de scheidsrechter, die hij aanzag voor een speler van zijn elftal.
Fotografisch bewijs dat Jeruzalem bestaat
Ook in Israël ging er iets mis; in een Engelstalige toeristische brochure werd het bestaan van de hoofdstad namelijk ontkend: "Jerusalem. There is no such city!". Met dank aan de vertalers. Afsluitend nog het blijde nieuws van september: na de prinsesjes Amalia en Alexia verwacht prinses Máxima opnieuw een kind. De geboorte van de oranjetelg is voorzien voor de tweede helft van april 2007.