FOK! Jaaroverzicht: 2006 luchtig bekeken

Het Dierenrijk
Beer eet aapIn mei leggen alle vogels een ei, zo luidt de volkswijsheid. In deze drukke maand wisten toch veel dieren een gaatje in hun agenda te vinden om het nieuws te halen. De kip en het ei bijvoorbeeld. Al eeuwen filosofeert men over de vraag wie van hen eerder bestond. Een geneticus, een filosoof en een kippenboer denken het antwoord te hebben gevonden.

Misschien kunnen de heren zich nu buigen over een probleem waarmee homo's worstelen. Wanneer zij in de buitenlucht de liefde bedrijven, voelen zij zich namelijk bekeken door vogelfanaten, die tijdens deze maand eveneens de natuurparken opzoeken. De mei-maand schenkt overigens niet alleen leven. Een lippenbeer gaf een demonstratie over de wrede natuurwetten, die een beermakaakje fataal zijn geworden.

Balkenende op skateboardPolitiek
Een 'vreemde vogel' uit Den Haag vond het nodig om voor een camera op een skateboard te springen. Dit was niet de meest verstandige beslissing van onze premier... Maar ach, liever een vreemde vogel als premier dan een liegbeest als president, zullen we maar denken.

Wraak
Sommige mensen kunnen niet 'ach' zeggen en rustig verder leven. Kijk maar naar de vrouwen die in de aanloop naar het WK voetbal leuzen bezigden als 'Een bal in huis = een bal eraf'. De verpersoonlijking van hun satan, bondscoach Marco van Basten, vond een grappige manier om zijn spelers enige discipline bij te brengen.

Middelvinger in verkeerEn wat te denken van een Duitser, die op inventieve wijze zijn overheid terugpakte? En natuurlijk de bedrogen eBay-er, die de vuile was van zijn bedrieger tentoonstelde. Een onzichtbaarheidsmantel is hier waarschijnlijk geen overbodige luxe. De nieuwe sorry-gebaren kunnen wellicht ook uitkomst bieden.

Hereniging der Geliefden
Ondanks de grote klasseverschillen vroeg (destijds) Forum Admin Dagonet user Misstique op het FOK!forum ten huwelijk, waarop het cruciale ja-woord volgde. Dit is alweer het tweede FOK!paar, en hopelijk zullen er in de toekomst nog velen volgen.

B. A. BarakusEen andere hereniging was die tussen de Amerikaanse acteur Mr. T., beter bekend als B. A. Barakus, en zijn fans. Zijn bewonderaars zullen wel verbaasd zijn om de nieuwe look van hun held. In de talkshow 'I pitty the fool' zegde de acteur zijn gouden kettingen vaarwel.

Sex sells?
Er was ook seks. Veel seks. Héél erg veel seks. Immers, sex sells. Al deze vunzigheid is niet enkel voorbehouden aan 'de jeugd van tegenwoordig', getuige de losbandige dochter van deze arme oma.

VibratorsOok veel christenen en moslims zijn niet bepaald enthousiast over de seks-gerelateerde boodschappen die de burger via allerlei kanalen bereikt. Tijdens een verjaardag doe je je islamitische vriend dus geen plezier met de nieuwe Playboy met daarin Laura Vlasblom. Hetzelfde gaat waarschijnlijk op voor je christelijke vriend en het kado doen van een kaartje voor een concert van Madonna of het boek 'The Da Vinci Code'.

Glitter & Glamour
Vlagevecht Dido en NathalieIn mei vindt ook traditioneel het Eurovisiesongfestival plaats. Gezellig met zijn allen kankeren over vriendjespolitiek. Wij waren zelf echter ook het mikpunt van verbale agressie. Zo zou de namens Nederland meestrijdende groep Treble te sletterig zijn, en vonden de buitenlandse media Paul de Leeuw met zijn "stupid gay jokes" een schande voor het festival - dat uiteindelijk door een stel Finse freaks zou worden gewonnen.

In de showbizzwereld ben je niets waard als je niet in het nieuws komt. Voormalig Big Brother-bewoonsters Nathalie en Dido wisten door een vlagevecht weer de broodnodige aandacht te trekken. Dit leverde verrukkelijke beelden op, ons hoor je dus niet klagen.

Een andere manier om de aandacht op je te laten vestigen, is door gratis wiet uit te delen. Radio Veronica houdt vol dat zij slechts de verjaardag van Bob Marley wilde vieren.

Diploma gehaaldKinderen
Daar waar sommige volwassenen nog met vla spelen, geeft een 6-jarige Colombiaans wonderkind al lezingen over osteoporose, diabetes en bloedarmoede. Ook niet mis: van Alcatraz naar San Fransisco zwemmen. Vooral niet als de zwemmer in kwestie pas zeven jaar is.

Of je er wonderkinderen mee krijgt is onduidelijk, maar een Britse professor heeft nog een opvoedkundige tip voor alle ouders: laat kinderen tot hun 5e levensjaar bij je slapen. Het warme en geborgen nestgevoel zorgt ervoor dat de kinderen opgroeien als gezonde en evenwichtige volwassenen, aldus de professor. Ook een tip van FOK!: té veel geborgenheid is ook weer niet goed.

PlaskruisOnderzoekers hebben ook vastgesteld dat meisjes zich meer schamen dan jongens. Vanwaar dan die hang naar een vrouwelijk lichaam, vraag je je automatisch af. Omdat zij óók kunnen wildplassen?

Veel logischer is de handel en wandel van een Indiër, die het gezeur van zijn vrouw zat was, en daarop besloot om in een boom te leven. Zijn nieuwe woning moet hem zijn bevallen, aangezien hij er inmiddels een halve eeuw woont.

SmartiesHelp!
In mei werden we opgeschrikt door een bericht waarin een alles verwoestende komeetinslag werd aangekondigd. Maar gelukkig hoefden we niet bang te zijn voor marsmannetjes, want die komen niet voor op de aarde. Ook schrikken was de aankondiging van Fabrikant Nestlé, dat de blauwe Smartie verdwijnt. Volgens het concern is er voor de blauwe variant een kunstmatige kleurstof nodig, en wilde men voortaan enkel nog natuurlijke kleurstoffen gebruiken.

Tot slot
Een Japanse vrouw moet ook doodsangsten hebben doorstaan, toen een inbreker haar vastbond aan een stoel, en ruim één miljoen Yen van haar stal. Gelukkig had zij wel te maken met een genadige dief, die haar een urenlange massage op de diefstal toe gaf. Misschien gebruikte deze dief ook wel een Hema-slip als bivakmuts? Waarom eigenlijk inbreken in huizen, terwijl het echte geld gewoon op straat ligt?