Alle FOK!wachtwoorden gereset!

Beste FOK!ker, 

zoals jullie weten zijn we afgelopen zaterdag aangevallen door een hacker die in md5 gehashte vorm opgeslagen passwords heeft ontfutseld. MD5 is in haar standaardvorm tegenwoordig relatief eenvoudig te kraken en dus moest daar een betere oplossing voor komen. Die is er en die zal op zeer korte termijn (vanavond nog) worden doorgevoerd.

Om te voorkomen dat de hacker zich alsnog met de buitgemaakte passwords toegang kan verschaffen tot accounts van gebruikers zullen we ook alle passwords resetten. Dit houdt in dat je zodra je uitlogt pas weer kunt inloggen als je de passmailer gebruikt en op die manier een nieuw wachtwoord hebt gekregen. Die kun je dan weer veranderen via de profielinstellingen. Tussentijds je wachtwoord veranderen kan niet omdat het zonder ingesteld password onmogelijk is in te loggen.

We raden iedereen aan zo snel mogelijk uit te loggen en na verificatie dat inloggen inderdaad niet meer mogelijk is de passmailer te gebruiken. We begrijpen dat dit een lastige procedure is, maar in dit geval kiezen we voor volledige veiligheid.

Dit geldt ook als je na zaterdag je password al had aangepast. We hebben hier bewust gekozen voor extra veiligheid, wetende dat het eenmalig wat ongemak veroorzaakt. 

Mocht je niet in staat zijn om je wachtwoord te resetten, omdat je niet meer de beschikking hebt over het emailadres in je profiel, stuur dan een mail naar forum@fok.nl met daarin je oude mailadres ter controle. Dan kunnen de FA's het voor je oplossen. Of, als je nog ingelogd bent, een PM sturen naar forum@fok.nl met je nieuwe mailadres. Dan passen we je mailadres aan en kan je zonder problemen de passmailer gebruiken. Als je geen mail van de passmailer krijgt, wacht in dat geval even, het kan altijd even duren. En vergeet niet je spambox te controleren. Mocht het dan nog niet werken neem dan contact op met forum@fok.nl.

We rekenen op jullie begrip voor deze situatie.
De Crew 

Update:
Inmiddels is de update doorgevoerd en kan er worden uitgelogd om de passmailer te gebruiken. 

Zie ook het topic in het mededelingenforum.

Klik hier voor achtergrondinfo