Serverwerkzaamheden donderdag 14 oktober

Aanstaande donderdag, 14 oktober, zullen we in de middag enkele serverwerkzaamheden gaan uitvoeren. Deze werkzaamheden, die halverwege de middag plaats zullen vinden, hebben betrekking op de drie webservers Myosotis (Frontpage), Aphrodite (Forum) en Athena (alle overige sites). Per server wordt er een downtime van ongeveer een uur verwacht.

We zullen donderdagmiddag beginnen met Myosotis. Daar wordt aan de configuratie gesleuteld en een extensie voor PHP ge´nstalleerd. Tijdens deze installatie, en vermoedelijk ook kort erna, zal de server geregeld enkele ogenblikken of permanent down moeten om het werk goed uit te kunnen voeren.

Na Myosotis komen Aphrodite en Athena aan de beurt, maar dit alleen als we het werk op Myosotis naar tevredenheid hebben kunnen voltooien.

Qua downtime rekenen we op een uur per server. Deze downtime kan in dat uur constant optreden, of bij vlagen, geheel afhangend van de omstandigheden tijdens de werkzaamheden. We proberen in elk geval de overlast zo veel mogelijk te beperken.

Na de werkzaamheden hopen we over een sneller FOK! te beschikken. Eindelijk? Ja, eindelijk. Wanneer het zover is zullen we voor de ge´nteresseerden wat technische info op de site zetten.

Update
Het werk heeft uiteindelijk een kleine drie uur geduurd, inclusief een kleine pauze. Voor een verslag van de werkzaamheden, inclusief informatie over wat er nu precies gebeurd is, vind je hier