Server upgrade update

De jongens zijn terug van een ochtendje server-upgraden. Helaas is de upgrade slechts een gedeeltelijke upgrade, daar ze maar een enkel uurtje mochten doorbrengen in de serverruimte van Vuurwerk (wat ze hebben weten te rekken tot twee uurtjes).

Wat is er gebeurd ?
- Er zijn twee nieuwe servers geplaatst, luisterend naar de namen Odin (AMD 1Ghz, 512MB PC133) en Arshia (AMD 1.2Ghz, 512MB PC133)
- Athena is ge-upgrade naar een AMD 1Ghz met 768MB
- Artemis is ge-upgrade van dual PIII-833 naar dual PIII-1000Mhz

Wat is er niet gebeurd ?
Helaas was er geen tijd meer voor Rick, Femme en Daniël om Artemis van een nieuwe RAID controller en een ander OS (Linux ipv FreeBSD) te voorzien.
Dit houdt in dat de mySQL daemon nog steeds slechts gebruik maakt van één processor (hoewel deze dus iets sneller is geworden). De database problemen zullen dus helaas nog niet volledig verholpen zijn.

Wat gaat er nog gebeuren ?
In de komende dagen zal er wat met de database geschoven worden. De database van FOK! en FOK!forum zal tijdelijk worden verplaatst naar Athena. De database van GoT zal worden overgenomen door Arshia en de database van T.Net zal worden overgenomen door Aphrodite.
Zodra dat gedaan is wordt het mogelijk zonder problemen Artemis los te koppelen en mee naar huis te nemen.
Rick zal daar de nieuwe RAID controller installeren en het OS wisselen.
Als dat allemaal klaar is kan Artemis weer terug het serverpark in en kunnen de databases weer terug naar hun eigen dedicated server. MySQL zal dan gebruik maken van beide procs waardoor 'ie draait op een dual PIII-1000Mhz, 1.5GB PC133.
Dat zou voorlopig voldoende moeten zijn om FOK!, FOK!forum, GoT en Tweakers.net te draaien.

Wanneer de upgrade precies volledig voltooid zal zijn is nog niet bekend, maar het zal binnen enkele weken zijn is het vermoeden.