DVD Review: The Ataris Live At Capitol Milling

Voor degenen die nog iets meer willen weten over de band, in de CD review vind je een biografie terug en ook in het interview staan wat interessante dingen.

Waarom deze DVD?

The Ataris kwam met een nieuwe single, 'In My Diary'. Voor deze single moest een clip gemaakt worden. Deze werd uiteindelijk opgenomen in Capitol Milling, een oud pakhuis in het centrum van Los Angeles. Na de opnames volgde een bescheiden concert voor de fans die tijdens het maken van de videoclip aanwezig waren.

Dit kleine concert was een succes en dus werd het hele avontuur op een DVD gezet. Die DVD is 'Live At Capitol Milling'.


Wat staat erop?

Om alvast maar te waarschuwen, alles bij elkaar is de speelduur van deze DVD net geen 30 minuten. Al met al is dit dus nauwelijks een volle DVD te noemen, daarom is hij ook goedkoper dan de meeste muziek DVD's.

Op de DVD vind je dus de clip van 'In This Diary', wat achter-de-schermen video waarin je kunt zien hoe de clip tot stand is gekomen en het mini-concert dat na de opnames volgde.


Beeld en Geluid

Er staat niet veel op de DVD, maar wat erop staat is dan ook van superkwaliteit. Het beeld is in 4:3, niet in breedbeeld, maar haar- en haarscherp (voor de technische mensen, een bandbreedte van zo rond de 8 Mbps). Het geluid is zoals het hoort op een DVD als deze, in volledige, ongecomprimeerde stereo (Dat betekent een bandbreedte van 1536 Kbps). Nu de inhoud nog!