Film Review: X-Men 2

Je gaat zitten, het licht gaat uit. Alsof je door een springschans gelanceerd wordt neemt de snelheid toe totdat je met een rotvaart de film in wordt gelanceerd. De openingsscene is ijzersterk en als ik popcorn bij me zou hebben gehad, zou ik die vast vergeten zijn (zoals me wel vaker gebeurt bij erg goede films).


De moeite waard?

De enige 'maar' bij het kijken van deze film is dat ik je wil aanraden om als je X-Men nog niet gezien hebt, de DVD te gaan huren (of kopen, de DVD is in een speciale uitvoering verkrijgbaar als X-Men 1.5). Dit puntje is eigenlijk ook meteen een pluspunt, want door de hechte verbinding met X-Men is dit vervolg niet zomaar een tweede film.

Het verhaal is veelzijdig, origineel en haakt in op het verhaal van de vorige film. De film verveelt geen minuut en is nooit voorspelbaar. Alweer een pluspunt dus, als ik nog eens ga hoef ik geen popcorn te kopen!

De special effects zien er beter uit dan in de eerste film, ze voegen echt iets toe in plaats van op te vallen door hun simpelheid. Ook het geluid is dik in orde, alles geeft je het idee dat je naar een betere X-Men film zit te kijken.


Conclusie

Vanaf de eerste minuut was ik onder de indruk en dat gevoel hield pas op toen ik de zaal weer uitliep. De hele film houdt je bezig, naast me zat iemand letterlijk op het puntje van z'n stoel! Met een sterk en origineel verhaal dat prima vertolkt wordt door Bryan Singer is dit een must-see voor fans van X-Men.

X2 / X-Men 2 krijgt van mij een 9.

Bekijk hier en hier de twee X2 trailers.

GenreActie
Uitgever20th Century Fox
CastHugh Jackman, Halle Berry, Patrick Stewart, Famke Janssen e.a.
Releasedatum01-05-2003
Lengte125 minuten
Kijkwijzer