One Piece: World Seeker en Grand Cruise

2. One Piece: Grand Cruise

 

De One Piece-presentatie en interview ging over meer dan een One Piece. Er komt namelijk ook One Piece: Grand Cruise naar PlayStation VR. Voor Japan was deze al aangekondigd, maar afgelopen maand is deze ook voor het westen bevestigd. In deze VR-game speel je een leerling op de Thousand Sunny van de Strawhats. Je gaat de bemanning ontmoeten en minigames spelen. Zo zien we Luffy in het begin al met je praten. Je hebt verschillende antwoorden te geven waar zij weer anders op reageren. Antwoorden geven doe je simpelweg door naar het gewenste antwoord links of rechts van Luffy te kijken. Sanji is er in de keuken bezig als scheepskok, Zoro traint op het dek en Chopper speelt dokter in zijn kamer. Al zullen er een hoop mannen in de hutten van Nami en Robin gaan rondhangen om de twee in het oog springende redenen...

Het is niet alleen communiceren in One Piece: Grand Cruise. Er zijn ook minigames. Zo zijn er aanvallen van een Kraken of Mariniers die je moet afslaan met kanonskogels. Jij moet de kanonnen gebruiken. Tegenaanvallen stop je door commando's te geven aan de bemanningsleden. Sanji zal zijn Jambe Diable gebruiken om bijvoorbeeld kanonskogels van de Mariniers terug te schoppen. Zoro gebruikt natuurlijk zijn zwaarden en Robin al haar ledematen en dat zijn er nogal veel. Ook andere tegenstanders komen langs. Zo komt Donquixote Doflamingo wel erg dichtbij je om een kleine oorlog met Luffy te starten op het dek van de Thousand Sunny.

One Piece: Grand Cruise blijft een cadeautje voor de fans van de serie. Het is niet diepgaand, het is niet heel erg uitgebreid en het gaat geen systemseller worden voor PlayStation VR. Het is wel heel erg toffe fanservice en onder andere ik zal me zeker meerdere keren een Strawhat Pirate voelen in VR. En natuurlijk wil ik even bijkletsen met Nami over het weer en haar navigatieskills.

One Piece: Grand Cruise - Nami (Foto: Bandai Namco)