One Piece: World Seeker en Grand Cruise

Op mijn Bandai Namco-tour in Parijs keek ik naar een ding erg reikhalzend uit. Het leek wel alsof ik Gum-Gum Fruit op had, zo lang werd mijn hals. De uitgever had namelijk een paar dagen ervoor One Piece: World Seeker aangekondigd. Zou het aanwezig zijn? Jawel! Zo zat ik in de ochtend oog in oog met Koji Nakajima die zich verkleed had als Bepo, de ijsbeer uit de serie. En nog een extra verrassing: One Piece: Grand Cruise komt ook naar Europa voor PlayStation VR.

One Piece: World Seeker gaat het twintigjarige bestaan van de franchise vieren. Het is ook meteen een vrij ambitieuze titel, want voor het eerst kunnen we met Luffy in een open-wereld rond rennen, springen en jezelf optrekken aan bomen en wat nog meer. Nou ja, open-eiland, want de Thousand Sunny van de Strawhats blijft even aangemeerd. Het eiland heeft nog geen naam gekregen, maar er gebeurt er iets geheimzinnigs en Luffy moet aan de bak om erachter te komen wat de Mariniers daar aan het doen zijn.

One Piece: World Seeker - Luffy Escape (Foto: Bandai Namco)

Heel veel vragen werden door de producer van One Piece: World Seeker, Koji Nakajima, beantwoord met "sorry, kan/mag ik nog niet beantwoorden". Toch kwamen er wat interessante feitjes uit. Alle locaties op het eiland zijn meteen compleet bereikbaar, maar hoe ze spelers richting willen geven zijn ze nog aan het uit proberen. Op het eiland zijn er er allerlei steden, stranden kastelen en andere omgevingen. We zullen dus variatie zien in de locaties die we verkennen. Er zijn ook inwoners die (zij)missies voor je hebben. Je zult die mensen moeten vinden en zelf moeten benaderen, dan zijn er weer meer dingen te doen voor Luffy.

Zo speelt One Piece: World Seeker zich af na de timeskip in de serie. Luffy en zijn crew zijn dus veel beter getraind. De kans dat een Gear Fourth Luffy over het eiland kan springen is dus zeker wel aanwezig, maar de producer wilde dit niet bevestigen. Nami, Zoro en andere bekenden uit de franchise maken ook hun opwachting, maar je speelt alleen met Luffy. One Piece: World Seeker is gemaakt om te ervaren hoe het is om als Luffy gebruik te maken van zijn krachten. Vijanden vallen je pas aan als ze je zien, dus stealth is zeker een mogelijkheid om een overmacht te slim af te zijn. Maar natuurlijk is Luffy allesbehalve subtiel, dus Gum-Gum Pistol, Gum-Gum Bazooka en meer Gum-Gum aanvallen zijn aanwezig.

Het spel bevat voor de Europese versie ondertitels in het Engels, Frans, Italiaans, Duits en Spaans en de stemmen zijn in het Japans. One Piece: World Seeker komt in 2018 uit op PlayStation 4, Xbox One en pc.