Flitsmarathon op komst, ga jij langzamer rijden dan gebruikelijk?

De Europese politieorganisatie Roadpol houdt tussen 15 en 21 april een flitsmarathon. Ook in ons land wordt er op die dagen intensiever geflitst langs de wegen. Ga jij op deze dagen langzamer rijden dan je normaal doet?

Te hard rijden (@Freepik)
Te hard rijden (@Freepik)

De flitsmarathon begint 's ochtends vroeg en gaat door tot diep in de nacht. Tijdens een soortgelijke flitsmarathon in 2023 werden door het verkeersteam Midden-Nederland een flinke slag geslagen, ze registreerden drieduizend verkeersovertredingen en vorderden 44 rijbewijzen in. 

Bij de Europese actie zal er vooral gecontroleerd worden op ongevallengevoelige trajecten en gebieden waar vaak te hard wordt gereden. Op 19 april zou er op hotspots waar vaak te hard wordt gereden, alles uit de kast gehaald om hardrijders op de bon te slingeren.

Maar liefst 29 landen zijn lid van Roadpol, waaronder Nederland, Duitsland en België. Ongeveer de helft van de aangesloten landen doen aktief mee aan de flitsmarathon, het voorkomen van (toekomstige) verkeersslachtoffers is het hoofddoel van de actie.

1148 stemmen , laatste: 20-04-2024, 18:10