Klaver haakt af, gaat Timmermans, Abouthaleb of Moorman GL-PvdA leiden?

Nu Jesse Klaver geen partijleider van de combi GroenLinks/Partij van de Arbeid wordt, gaan er enkel nog PvdA namen in het rond. Eurocommisaris Timmermans, Burgemeester Abouthaleb of Amsterdamse wethouder Moormans. Wie denk jij?

Wie wordt nieuwe partijleider GLPvdA ? ( Tweet- RTLNieuws 19-7-2023)
Wie wordt nieuwe partijleider GLPvdA ? ( Tweet- RTLNieuws 19-7-2023)

Afgelopen maandag werd bekend dat de leden van de PvdA en GroenLinks met één gezamenlijke kieslijst deelnemen aan de komende Tweede Kamerverkiezingen op 22 november.

Eurocommissaris Frans Timmermans lijkt favoriet als partijleider van de kieslijst. Hij is Tweede Kamerlid geweest voor de PvdA en minister van Buitenlandse Zaken. Onder zijn leiding werd de PvdA de grootste partij bij de laatste Europese verkiezingen.

Marjolein Moorman sleepte bij de laatste gemeenteraadsverkiezingen de meeste stemmen binnen voor de PvdA, zij heeft echter geen ervaring op het Haagse pluche. Moorman behoort wel tot de nieuwe generatie politici.

Burgervader Aboutaleb zijn naam wordt genoemd ondanks dat hij eerder heeft aangegeven niet naar Den Haag terug te willen. Recent is hij benoemd voor een nieuwe periode in Rotterdam.

Volgens geruchten zullen nog twee PvdA'ers aan het lijstje worden toegevoegd de burgemeesters Sharon Dijksma ( Utrecht) en Ahmed Marcouch (Arnhem)

711 stemmen , laatste: 02-04-2024, 16:42