Trump beweert dat immigranten katten eten in Ohio

Tijdens het recente debat tussen Donald Trump en Kamala Harris deed de voormalige president een opvallende bewering: Haïtiaanse immigranten in Springfield, Ohio, zouden de huisdieren van de inwoners opeten. Trump zei: “Ze eten de honden, ze eten de katten van de mensen daar.” Deze uitspraak zorgde voor een schokgolf, niet alleen bij zijn tegenstander Harris, die het als “extreem” bestempelde, maar ook bij lokale autoriteiten die dit verhaal onmiddellijk ontkenden.

Naast de presentator van het debat was Gouverneur Mike DeWine van Ohio een van de eersten die Trumps beweringen tegensprak. Hij stelde dat de stad Springfield geen enkel bewijs heeft dat Haïtianen huisdieren zouden opeten. “We moeten vertrouwen op het woord van de stadsmanager en de burgemeester, en zij hebben geen enkel geloofwaardig bewijs gevonden voor dit verhaal,” aldus DeWine. Hij benadrukte dat het belangrijker is om te focussen op de echte uitdagingen waar de gemeenschap voor staat, zoals de toename van 15.000 nieuwe inwoners.

Hoewel Trump’s uitspraken snel werden ontkracht, bleef het gesprek eromheen voortduren. De moderator van het debat vroeg Trump om opheldering, maar de voormalige president hield vast aan zijn standpunt, wat de geloofwaardigheid van zijn campagne opnieuw in twijfel trok.

Ondanks de afkeurende reacties op Trumps uitspraken, waren er ook stemmen die hem verdedigden. Voor sommige van zijn aanhangers wekken deze beweringen een gevoel van urgentie over illegale immigratie op, een thema dat vaak centraal staat in zijn politieke campagnes.

Hieronder de video van een immigrante die een buurtkat aan het opeten was, volgens Trump-tegenstanders dus nooit gebeurd.


Vrouw uit Ohio gearresteerd wegens het opeten van een buurtkat